KASTAMONU (AA) - Büro Memur-Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Ruhi Temür, mali hizmetler sınıfı oluşturularak genel müdürden yardımcı hizmetliye kadar tüm personelin ek göstergelerinin yeniden düzenlemesi gerektiğini bildirdi.

Temür,  Kastamonu Defterdarlığı önünde yaptığı basın açıklamasında, ülke gelirlerinin büyük bir bölümünü oluşturan vergileri toplayan, devletin bütçesini yapan, harcamalarını kontrol eden Maliye Bakanlığı çalışanlarının uğradığı hak kayıpları ve verilmeyen hakları olduğunu ileri sürdü.

Maliye çalışanlarının en büyük görevinin devletin gelirlerinin toplanmasında ve harcanmasında düzen sağlamak olduğunu ifade eden Temür, şöyle konuştu:

"Bu ana görev, ülkemiz ekonomisinin can damarıdır. Şayet devletin gelirleri toplanmazsa ya da toplamada aksaklıklar yaşanırsa ülkemizin mali yapısı, sosyal yapısı, kısacası ülkemizin her alanı olumsuz yönde etkilenir. Maliye Bakanlığı ve Gelir idaresi Başkanlığı çalışanları toplam bazda milyonlarca lira değerindeki evraklara büyük bir risk altında imza atmaktadır. Ülkemiz ekonomisi için gece gündüz demeden, mesai mevhumu gözetmeden çalışarak milyarlarca vergiyi tahsil eden maliye çalışanları maalesef emeklerinin karşılığını alamamaktadır. Tüm personelin ek göstergeleri yeniden düzenlemelidir."