SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, 15 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirilecek Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS 2015) öncesinde öğrencilere başarılar dileyerek, “Yılların çalışmaları ve birikimlerin değerlendirildiği bu sınavı, üzerinizde baskı unsuru olarak görmeyiniz” dedi.
Prof. Dr. Sınav, yaptığı açıklamada, üniversite sınavının öğrenciler için zor bir süreç olduğuna dikkati çekerek, “Bu sınavların sonucuna göre yılların çalışmaları ve birikimler değerlendiriliyor. Bu da haliyle öğrenciler için büyük bir baskı oluşturuyor. Neredeyse tüm hayatınızı şekillendirirken seçtiğiniz üniversite ve bölüm, sizin için en büyük referans olarak her yerde karşınıza çıkıyor” değerlendirmesini yaptı.
Sınav stresinin üzerine bir de üniversite eğitiminin bilinmezliğiyle karşı karşıya kalan öğrenciler için sürecin daha da zor geçtiğini anımsatan Prof. Dr. Sınav, “Üniversiteler eğitim ve öğretim kurumlarıdır. Sadece daha profesyonel bir bakış aç ısıyla eğitim fonksiyonlarına, araştırma ve hizmet fonksiyonları da eklenmiştir. Öğrencilerin daha büyük bir hevesle sınava hazırlanmaları için üniversiteleri ziyaret etmelerinin çok yararlı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Prof. Dr. Sınav, “SANKO Üniversitesi olarak kapımız fikir almak, ziyaret etmek isteyen öğrencilerimize açık. Yetkililerimizle görüşerek, üniversite hakkında gerekli bilgileri alabilirler. Sınava girecek tüm öğrencilere başarılar dilerim” diyerek sözlerini bitirdi.
SANKO Üniversitesi
2014 - 2015 akademik yılında ilk öğrencileriyle eğitim hayatına başlayan SANKO Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde eğitim veriliyor.