Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanlığı tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü nedeniyle Çanakkale Şehitlerini anma programı düzenlendi.
Alaplı Belediyesi Kültür Salonunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda konuşan Alaplı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Muhammet Alper Akbaş, Ülkü Ocakları olarak gönlü vatan sevgisiyle, bayrak aşkıyla dolu olan her fırsatta minnetle andıkları şehitleri bir kez daha yad etmek, şükranla, saygı ve dua ile anmak adına böyle bir program düzenlediklerini söyledi.
Programa katılan herkese teşekkür eden Akbaş şöyle konuştu: “Bildiğiniz gibi, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. Yıl dönümüydü. Biz Alaplı Ülkü Ocakları olarak, gönlü vatan sevgisiyle, bayrak aşkıyla dolu olan ağabeylerimizle, ablalarımızla, kardeşlerimizle, gönüldaşlarımızla her fırsatta minnetle andığımız şehitlerimizi bir kez daha yad etmek, şükranla, saygı ve dua ile anmak adına bu gece bir araya geldik. Çanakkale de, Yemen de, Kafkaslar da, Balkanlarda, Arap Çöllerinde, Kurtuluş Savaşında, Kıbrıste terör örgütü ile verilen mücadele de binlerce şehit vermiş bir milletin ferdiyiz. Bu şehitler için ne yapsak azdır. Çünkü vatan için, bayrak için, ezan için can vermiş insanların değerleri asla ölçülmez"
Program Çanakkale Savaşını anlatan slayt gösterisinin ardından okunan Kur’an Kerim tilaveti son buldu.
Programa Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Alaplı Şube Başkanı Muharrem Özdemir MHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Talat Şeker, MHP Alaplı ilçe Başkanı Serhat Sözer, yönetim kurulu üyeleri, MHP Alaplı Kadın Kolları Başkanı Şerife Oktay, yönetim kurulu üyeleri, Alaplı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Muhammet Alper Akbaş, yönetim kurulu üyeleri, Saadet Partisi Alaplı ilçe Başkanı Ramazan Sarıkaya, Teşkilat Başkanı Rıdvan Türkoğlu, BEÜ Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Ömer Dereli, Alaplı Kent Konseyi Başkanı İsmail Korkut, çok sayıda vatandaş katıldı.