Kentin kültürel ve sanatsal faaliyetlerine ev sahipliği yapan Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde, kısaca “Harflerin sanata dönüşü” olarak tanımlanan “Hat Sanatının” birbirinden değerli örneklerinin yer aldığı sergi açıldı.
Hat sanatçısı Ömer Çiftdemir tarafından açılan sergi, ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü. Sergide yer alan eserleri hakkında ziyaretçilere bilgi veren Ömer Çiftdemir, eskiden binalardan kitaplara, hatta evlerin duvarlarına kadar her yerde kullanılan bu el sanatının zaman içinde eski önemini yitirdiğini söyledi.
GELENEKSEL EL SANATI
Çiftdemir, “Şimdi bu sanat, ancak eski camilerin onarımında, bazı meraklı kimselerin evlerine asmak için yaptırdıkları levhalarda, bir de mezar taşı yazılarında kullanılıyor” dedi. Çiftdemir, geleneksel Türk el sanatlarının en önemlilerinden olan hat sanatının unutulmaması ve yeni nesiller tarafından da bilinmesi amacıyla gerçekleştirdikleri sergiye destek vererek ev sahipliği yapan Piazza AVM yöneticilerine teşekkür etti.
Yazı öğeleri kullanılarak geliştirilen dekoratif bir görsel sanat türü olan hat sanatından örneklerin yer aldığı sergiyi gezen ziyaretçiler ise bu sanat türünün gelecek kuşaklara öğretilmesi ve yaşatılması gerektiği görüşünü dile getirdiler.