Aydın’da iki yıl önce, boşanma kararı alıp babasının evine giden eşi ile kayınbiraderini av tüfeğiyle vurarak yaralayan, kayınpederini de öldürüp kaçan Hüseyin Türkmen, geçen 28 Ocak’ta Eğrikavak Mahallesi yakınlarında jandarma ekipleriyle silahlı çatışmaya girerek Astsubay Emrah Ünalan’ı şehit edip, Jandarma Uzman Çavuş İrfan Yüksel’i de yaraladı.

Katil zanlısı Hüseyin Türkmen’in yakalanması için birçok ihbarı değerlendiren ve arazide çalışma başlatan jandarma, henüz sonuca ulaşamadı.

"ÖLÜNÜ DEĞİL, DİRİNİ GÖRMEK İSTİYORUZ"

Hüseyin Türkmen’in hayatından endişe eden ailesi, ilk kez açıklama yaparak, "Artık kan dökülmesini istemiyoruz. Hayattaysan, bir an önce teslim ol. Ölünü değil, dirini görmek istiyoruz" diyerek çağrısında bulundu.

ŞEHİT ASTSUBAY, KATİL ZANLISININ OĞLUNA SAHİP ÇIKMIŞ

Bu arada, şehit olan Astsubay Emrah Ünalan ile ilgili ortaya yeni bir ayrıntı çıktı. Astsubay Ünalan’ın, Hüseyin Türkmen’in oğlunu yetiştirme yurduna yerleştirerek, sahip çıktığı öğrenildi.


'İNŞALLAH ÖLÜSÜNÜ GÖRÜRLER'

Şehit Astsubay Emrah Ünalan'ın eşi Gül Ünalan ailenin açıklamalarına, 'Benim eşim onun çocuğunu kurtardı ama o benim kızımı öksüz bıraktı' yanıtını verdi.

Katil zanlısının 70 yaşındaki babası Mustafa Türkmen'in 'Astsubay benim de evladım gibiydi' sözlerine tepki gösteren bir çocuk annesi Ünalan, 'Eşim, Hüseyin Türkmen'in babasının değil, benim annemin babamın evladı. Ben şehidimin cansız bedenini öptüm, inşallah onlar da oğullarının cansız bedenine sarılsın' diye konuştu.