Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) kapsamında “Eğiticilerin Eğitimi” başlıklı kurs düzenledi.
Samsun OMTEL Otel’de gerçekleştirilen ve 5 gün sürecek olan kursa OMÜ’nün farklı birimlerinde çalışan çok sayıda akademik personel katıldı. Eğitim Bilimleri Enstitüsü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Bayram Özer’in yürütücülüğünü üstlendiği kurs; OMÜ’nün farklı eğitim dallarında görev alan ancak eğiticilik konusunda formasyona sahip olmayan akademik personele “eğiticilik temel becerileri” konusunda tecrübe kazandırılması hedefleniyor.
Yrd. Doç. Dr. Bayram Özer yaptığı konuşmada, bu kursun akademisyenler arası tecrübe paylaşımını destekleyeceğini ve bu yolla üniversitede eğitimin niteliğinin yükseleceğini söyledi. Yine proje sorumlularından Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu yaptığı konuşmada, “Eğiticilerin Eğitimi Programı”nın OMÜ’ nün 4 yıllık stratejik planı içinde yer aldığını ve bu süreç içinde mümkün olduğu kadar çok öğretim üyesine ulaşmak istediklerini belirtti.
5 gün sürecek kurs boyunca ilk etapta öğretim üyelerinin uzmanlık alanlarına uygun şekilde çağdaş öğretim tekniklerinden faydalanması amaçlanıyor. Yine bir eğitim programında katılımcıların eğitim gereksinimlerini belirleyebilme, buna uygun eğitim programı oluşturma, eğitimi iletişimin kurallarını uygulayarak kolaylaştırma, eğitimin amacına göre geçerli yöntemi seçerek uygulama, etkin bir sunum hazırlayıp gerçekleştirme, eğitim sürecini ve sonucunu değerlendirme de bu amaçların içinde yer alıyor.