Efeler Belediyesi eğitim kurumlarına destek vermeyi sürdürüyor. Efeler Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçe genelindeki 33 okulun bahçesindeki ağaçlar budanarak gerekli görülen yerlere de çiçek dikildi.
Okulların daha temiz olması için kolları sıvayan Efeler Belediyesi kuruluşundan bu yana geçen 10 aydan bu yana eğitim kurumlarına verdiği desteği sürdürüyor. Efeler Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde bulunan Kızılcaköy Ortaokulu, Yedieylül İlköğretim Okulu, Mehmet Akif Ortaokulu, Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Dalama Yedieylül İlköğretim Okulu, Güzelhisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Emel-Mustafa Uşaklı Anadolu Lisesi, Doktor Fevzi Mürvet Uğuroğlu Anadolu Lisesi, Aydın İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Fırat Tunçbilek Ortaokulu, Süleyman Demirel Anadolu Lisesi, Tepecik İlk ve Ortaokulu, Işıklı Ortaokulu, Hacı Celal Oto ilkokulu, Savrandere ilkokulu, Şevketiye İlkolulu, Eğri Kavak İlkokulu, Kadıköy İlkokulu, Efeler İlkokulu, Osman Gazi Ticaret Meslek Lisesi, Özel Aydın Başakşehir Ortaokulu, Halide Hatun İlkokulu, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anaodlu Lisesi, Hacı Lütfiye Atay İlkokulu, Süleyman Demirel Anadolu Lisesi, Güzelhisar İlokulu, Dalama Yeniköy Ortaokulu, İmamköy İlkokulu, Aydın Lisesi, Efe Emir Ayşe Çetin Anaokulu, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, Aydın Efeler Anadolu Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi olmak üzere toplamda 33 okulda budanması talep edilen ağaçlar budandı. Gerekli görülen yerlere çiçek dikimi gerçekleştirilerek okulların daha temiz, yeşil ve güzel görülmesi için çalışmalar yapıldı.
"OKULLARA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ"
Okulların temiz ve sağlıklı olmasının önemine değinen Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Eğitim yuvalarımızın temiz ve sağlıklı olması yönündeki çalışmalarımız kapsamında okullardan gelen talepleri değerlendirerek eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. Bundan sonra da eğitim yuvalarımıza her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.
Belediyeye dilekçe ile başvuran tüm okulların ihtiyaçlarının giderileceğini ifade eden Özakcan,"Belediyemize dilekçe ile başvuran okullarımızın ihtiyaçlarına göre tadilat, ağaç budama, çiçeklendirme, onarım ve boyamasını belediye olarak belli bir program dahilinde gerçekleştiriyoruz. Efeler Belediyesi olarak eğitim ve öğretim kurumlarına desteğimiz devam edecektir. Amacımız, geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin daha temiz ve kaliteli şartlarda eğitim almalarını sağlamaktır" ifadelerini kullandı.