Macaristan’a 2006 yılından bu yana 50 milyon euroluk yatırım yapan Çelebi Holding, son olarak Uluslararası Budapeşte FerencLiszt Havalimanı’na 550 bin euro değerinde 2 VİP salonu açtı.
2006 yılından bu yana Macaristan’da sunduğu yer hizmetleri ile müşterilerinin ve havaalanı yetkililerinin takdirini toplayan ÇHS Macaristan (CGHH), hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Çelebi Holding, Uluslararası Budapeşte FerencLiszt 1 ve 2/B havalimanlarında 2 adet “Platinum Lounge” salonunu düzenlenen törenle hizmete açtı. Açılışa Türkiye’nin Macaristan Büyükelçisi Şakir Fakılı, Çelebi Havacılık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Can Çelebioğlu, Çelebi Holding Türkiye ve Avrupa Yer Hizmetleri Başkanı Samim Aydın, ÇHS Dış Ülkeler Genel Müdürü Atilla Korkmazoğlu, Macaristan Ülke Direktörü Osman Yılmaz, THY Macaristan Genel Müdürü Levend Arısoy, DTİK Macaristan Delegesi Suat Karakuş ve MÜSİAD Macaristan Temsilcisi Fadıl Başar katıldı. Macar tarafından ise açılışa, Budapeşte Havalimanı Genel Müdürü Jost Lammers ve havalimanının üst düzey yöneticileri ile çeşitli havayollarının yetkilileri ve Macar medya mensupları iştirak etti.
ÇHS Dış Ülkeler Genel Müdürü Atilla Korkmazoğlu yaptığı konuşmada, 2006 yılından bu yana Budapeşte’de hizmet veren Çelebi Holding’in hizmet kalitesini her geçen gün yükselttiğini, açtıkları VİP salonlar için 550 bin euro harcadıklarını, bundan böyle de kaliteli hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi.
Büyükelçi Şakir Fakılı ise, Macaristan’daki en büyük Türk yatırımı olan Çelebi Holding ile gurur duyduklarını, yapılan yatırımlardan son derece mutlu olduklarını kaydetti. Yapılan konuşmaların ardından Büyükelçi Fakılı ve Can Çelebioğlu, birlikte kurdeleyi keserek salonları hizmete açtı.
Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Can Çelebioğlu törenin ardından yaptığı açıklamada, şirketlerinin ilk yurt dışı yatırımının Macaristan olduğunu, 2006 yılında Macaristan’da yapılan 50 milyon euroluk yatırımın ardından artık Avusturya, Almanya ve Hindistan’da da yatırımlarının olduğunu ifade etti. Çelebioğlu, önümüzdeki dönemlerde ise Türki Cumhuriyetleri’nde yatırım yapmak için düğmeye bastıklarını belirtti. Çelebioğlu, “Budapeşte’deki yatırımımız çok başarılı olunca bize diğer ülkelerin kapılarını da açtı. Bu nedenle Budapeşte’nin uğuruna bizde inanıyoruz” dedi.
Büyükelçi Fakılı ise, Çelebi’nin yatırımıyla gurur duyduklarını, açılan bu salonların iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesinde önemli bir rol oynayacağını dile getirdi. DTİK Macaristan Delegesi Suat Karakuş da, 50 milyon euroluk yatırımıyla Macaristan’ın en büyük Türk yatırımı olan Çelebi Holding’in Budapeşte havalimanında 2 Platinum Lounge Salonu açmasının önemli bir hizmet olduğunu, kendileri için de Macaristan’da Türk şirketlerinin açılışlarında bulunmanın gurur verici olduğunu kaydetti.