Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’nda 11 Şubat 2013’te meydana gelen ve 18 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıda yaralanan 30 yaşındaki Hasan Yapıcı, hem sağlık sorunları hem de işsizlik nedeniyle zor günler geçiriyor.
Cilvegözü Sınır Kapısı’na düzenlenen bombalı saldırıda, sol bacağında ve sol elinde doku kaybı yaşayan, sol gözünde görme kaybı oluşan Yapıcı’nın, karnı ise sürekli büyüyor.
Olay öncesinde günübirlik işlerde çalışarak geçimini sağlayan Yapıcı, sağlık sorunları nedeniyle çalışamıyor. Yaşam mücadelesi veren 2 çocuk babası Hasan Yapıcı, olay günü Suriye’den gelen akrabalarını karşılamak için Cilvegözü Sınır Kapısı’nda bulunduğunu söyledi.
Yapıcı yaşadıklarını şöyle anlatı:
“11 Şubat 2013 tarihinde bir akrabamı karşılamaya giderken Cilvegözü Sınır Kapısı’nda Suriyeli bir aracın patlaması sonucu yaralandım. Sol kolum koptu. Kolumda 5 platin var. Hala platinler duruyor. Sol gözümü kaybettim. Vücudumda ağır derecede kesikler oldu. Beş bağırsağım yırtıldı. İki çocuğum var evim kira. İki yıl boyunca komşular, esnaf, dostlar yardım etti. Ameliyat oldum ameliyatım bir netice vermedi. Sol tarafımdaki şiş daha da büyümeye başladı. Önümüzdeki günlerde yeniden ameliyat olacağım. Başta devletimizin, sonra duyarlı insanlarımızın bana bir el uzatmasını istiyorum.”
Yapıcı ayrıca, bu haline rağmen çalışmak istediğini belirtti.
Eşi Suna Yapıcı ise, eşinin patlamada yaralanmasından sonra hayatlarının perişan olduğunu belirterek, "Eşimin sağlığı yerinde olmadığı için çalışamıyor. Devletten ve duyarlı insanlardan bize el uzatmalarını bekliyoruz. Ben her zaman manevi yönden eşimin yanındayım. Ona hiçbir zaman yokluğu belli ettirmemeye çalıştım" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.
Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’nda 11 Şubat 2013 tarihinde meydana gelen bombalı saldırıda 18 kişi ölmüş, 24 kişi yaralanmıştı.