SAMSUN (AA) - Samsun'da bir marketi tabanca şeklindeki çakmakla soymaya kalkan kişi, iş yeri sahibinin direnmesi üzerine kaçtı. Güvenlik kamerası kayıtlarından kimliği tespit edilen zanlı gözaltına alındı.

İlkadım ilçesi Adalet Mahallesi Dilek Sokak üzerindeki Emrullah Çubukçu'ya ait markete giren Halis K. (24), kapüşonla yüzünü kapatıp tabanca şeklindeki çakmakla tehdit ederek Çubukçu'dan kasadaki paraları istedi.

Zanlının elindekinin gerçek silah olmadığını fark eden Çubukçu, bir süre direndikten sonra kasanın yanındaki sopayla şüpheliye vurmak istedi. Kaçmaya başlayan şüpheliyi iş yeri sahibi bir süre kovaladı ancak yakalayamadı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri, marketin güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Kimliği tespit edilen ve hırsızlık suçundan 5 ayrı sabıkası bulunan zanlı, aynı mahalledeki evinde yakalandı. Polis, şüphelinin olayda giydiği mont ile tabanca şeklindeki çakmağı da evdeki aramada buldu.

Zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor.

Market sahibi Emrullah Çubukçu, marketin 4 ay önce de soyulmaya çalışıldığını belirterek, "Gece saatlerinde kapüşonla yüzünü kapatan bir kişi markete geldi. Üzerinde bulunan tabancayı çıkarttı ve kasadaki tüm parayı kendisine vermemi istedi. Ben tabancanın çakmak olduğunu anladım. Hemen zanlıya karşılık vermek için kasa altındaki sopayı çıkarttım ancak kaçtı. Bir süre kovaladım ama yakalayamadım" dedi.