AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Şanlıurfa Suruç’ta meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili ve Adıyaman ile Bosna Hersek’te görev yaparken şehit olan askerler için yazılı olarak bir taziye mesajı yayınladı.
İl Başkanı Gürcan, mesajında ülkenin birlik ve beraberliğini bozmayı hedef alan bu tür saldırıların asla amacına ulaşamayacağını ifade etti. Başkan Gürcan, "Şanlıurfa Suruç’ta meydana gelen bombalı saldırıda onlarca kişinin hayatını kaybettiği haberiyle sarsıldık. Bu saldırıyı çok sert bir şekilde kınıyoruz. Huzurlu bir Bayram ertesi ülkemizin huzurunu bozmayı hedefleyen bu terörü şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Terörün dini, dili ve ırkı olmadığını bir kez daha gördük ve yaşadık. Hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum."
Hiçbir gücün Türk milletini bölmeye gücünün yetmeyeceğini kaydeden Gürcan:"Milletimize bu acıları yaşatanlar er ya da geç misliyle karşılık bulacaktır. Bölücü terör örgütü mensupları tarafından Adıyaman’da jandarmaya uzun namlulu silahlarla ateş açılması üzerine çıkan çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Müsellim Ünal’a, Bosna Hersek’te görev yaparken şehit olan Manisa Salihli ilçemizden olan Topçu Uzman Çavuş Cüneyt Ç.. çavuşumuza Allah’tan rahmet, geride bıraktığı ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum ve Adıyaman’da çıkan çatışmada yaralanan 2 askerimize de acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.