Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Üstüntaş köyünde yaşayan Ayata ailesi, 12 yaşındaki epilepsi hastası kızlarının tedavisi için hayırseverlerden ve yetkililerden yardım bekliyor.
Köydeki ailesinin geçimini inşaat işçiliği yaparak sağlayan üç çocuk babası 33 yaşındaki Mehmet Ayata, epilepsi hastası kızı Zeynep Ayata’nın tedavisi için 11 yıldır uğraş veriyor. Kızının tedavisi için günlerce ilçe dışında kaldığını, bu nedenle maddi sıkıntı yaşadığını ifade eden Mehmet Ayata, çocuğunun tedavisi için maddi olanaklarının kalmadığını söyledi.
Kızının sağlık durumunun her geçen gün kötüye gittiğini söyleyerek, gözyaşları arasında açıklamalarda bulunan Ayata, “Ben tıbba inanıyorum, kızımı tedavi amacıyla İstanbul’a götürdüm. Özel bir hastanede yapılan tahliller sonucunda kızımın beynine ameliyatla pil takılıp tedavi olabileceği belirtildi. Bu tedavi için en az 80 bin TL gerekiyor. Son tahliller için evimin eşyalarını sattım, 10 bin TL ile ancak tahlillerini yaptım. Kızım hastalığından dolayı sürekli düşüp bayıldığı için, her düşüşünde bir yeri kırılıyor. Son olarak kızımın ayağı kırıldı. Ben kimseden para istemiyorum, buradan devlet yetkililerine ve hayırsever vatandaşlara sesleniyorum. Kızımın tedavi olabilmesi için bana destek versinler, tıp gelişmiş, tedavi olabileceğine inanıyorum. Kızım ameliyat olmazsa bir iki yıl sonra ölecek, ben tüm insanlara sesleniyorum. Bana yardım edin kızım ölmesin" dedi.
Maddi durumları iyi olmadığı için tedaviyi sürdüremediklerini ifade eden anne Sevgi Ayata ise “Allah kimseyi evladıyla sınamasın, çok zor bir durum. Kızımın tedavisi için hayırseverlerden yardım bekliyoruz” diye konuştu.
Küçük kız, haberini yapmaya giden gazetecilere, "Ben de sizin fotoğrafınızı çekeyim mi" diyerek işaret etti. Muhabirler, Zeynep Ayata’ya fotoğraf makinesini vererek fotoğraf çektirdi.