Mavi Bayraklı plaj kriterlerini taşıyan Akçakoca Ceneviz Kalesi plajına 8. kez mavi bayrak çekildi.
Akçakoca Ceneviz Kalesi Plajı’nda yapılan mavi bayrak asma törenine Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, AK Parti il başkanı Hikmet Keskin, STK temsilcileri ve davetliler katıldı. Avrupa Çevre Eğitim Vakfı tarafından ilk olarak 97- 98 yıllarında ardından 2010 ile 2014 yılları arasında mavi bayrak alan Akçakoca Ceneviz Kalesi Plajı, 2015 yılında bir kez daha mavi bayrak almayı hak etti. Akçakoca’nın ender güzelliklerinde biri olan Kale Plajı’na, deniz suyunun temizliği, çevre yönetimine verdiği önem, çevre bilincinin oluşturulmasına yönelik yapılan etkinlikler ve plajı kullananların ihtiyaçlarına cevap verecek donanım ve güvenliğini sağladığı için Avrupa Çevre Eğitim Vakfı tarafından verilen mavi bayrak, bugün 8. kez Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici tarafından göndere çekildi.
Törende bir konuşma yapan Başkan Yemenici, geçtiğimiz yıl biraz aceleye geldiği için bazı eksiklerini tamamlayamadıklarını söylediği plajın, bu yıl tüm eksiklerinin giderildiğini söyledi. Jet-skyler aracılığıyla cankurtaran hizmetinin bu yıl da eksiksiz bir şekilde verileceğini söyleyen Yemenici, ayrıca engelli vatandaşların tesis girişinden denize erişimini sağlayacak bir plaj bisikletinin de satın alınarak hizmete sokulduğunu sözlerine ekledi. Tesiste bulunan duşların, tuvaletlerin ve soyunma kabinlerinin de yenilendiğini ifade eden Başkan Yemenici, engelli tuvaleti ve soyunma odasının da yapıldığını bildirdi. Plaj temizliklerinin de ilçe geneline yayılan bir çalışmayla yürütüldüğünü belirten Cüneyt Yemenici, "Her fırsatta söylediğim gibi en iyi temizlik kirletmemektir" dedi.
Ayrıca Kale plajı tesislerine bir baz istasyonu kurdurduklarını söyleyen Başkan Yemenici, daha önce cep telefonlarının çekmediği plaj alanında bundan böyle telefonların çekeceğini ve benzer uygulamanın ilçe geneline yönelik olarak yapılacağını sözlerine ekledi. Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, daha sonra mavi bayrağı plaj gönderine kendi elleriyle çekti. Mavi bayrağı göndere çekme töreni, törene katılan konuklara çeşitli ikramlar yapıldı.