Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şubesi Başkanı ve kurucu başkanı Abdullah Tekin’in önümüzdeki 3-4 gün içinde AK Parti’den milletvekili aday adaylığını açıklaması bekleniyor. Başkan Tekin’in bu kararı almasında MÜSİAD, AK Parti ve halktan gelen yoğun taleplerin etkili olduğu öğrenildi.
Manisa’da 3 yıl önce MÜSİAD Manisa Şubesini kuran ve bu süre zarfında MÜSİAD’ı Manisa’nın en etkili sivil toplum kuruluşu haline getiren Abdullah Tekin, aynı zamanda serbest mühendislik ve müteahhitlik yapıyor. İnşaat Yüksek Mühendisi olan Tekin’in MÜSİAD Manisa Şube Başkanlığından özellikle dernek içinden, AK Parti teşkilatından ve halktan gelen yoğun talepler üzerine istifa ederek AK Parti’den milletvekilliği aday adaylığını açıklayacağı öğrenildi.
MÜSİAD’ı Manisa’nın en etkili sivil toplum kuruluşu haline getiren Abdullah Tekin, dernekteki faaliyetlerinin yanı sıra çeşitli belediye, sivil toplum kuruluşu, kamu kurum ve kuruluşlarıyla çok sayıda sosyal sorumluluk projelerine imza atarak çok sayıda da projeye de öncülük etti.
Tekin’in ismi AK Parti kulislerinde de en fazla konuşulan isim olurken, milletvekili aday adaylığını açıklamasının ardından adaylık konusunda en önemli isimlerden birisi olacağı belirtildi.