Türkiye’nin önde gelen tavuk markaları arasında yer alan Beyza Piliç’in kutlu doğum haftası münasebetiyle bu yıl ikincisini düzenlediği ’Peygamberimize Mektup Yarışması’ sonuçları açıklandı.
Beyza Piliç Yönetim Binası’nda gerçekleşen kahvaltılı ödül töreni etkinliğine, Beyza Piliç Yönetim Kurulu Üyesi ve ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, Beyza Piliç Yönetim Kurulu üyesi ve Milli İttifak Adana Milletvekili Adayı Hamza Çalışkan, ASKON Yönetim Kurulu Üyesi Abdulvahap Delibaş, dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı. Dereceye giren öğrencilere yarım altın, çeyrek altın ve tablet bilgisayar hediye edildi.
Çocuklara peygamber sevgisini küçük yaşta aşılamak amacıyla böyle bir yarışma düzenlediklerini belirten ASKON Yönetim Kurulu Üyesi Abdulvahap Delibaş, ‘’Toplumun peygamberimiz ile ilgili ilgisini birikimini görebilmek için Beyza Piliç’in yapmış olduğu sosyal bir proje olarak biz bunu yapıyoruz. Adana’da yapılan bir yarışma olmasına rağmen çevre illerden de yoğun bir katılım oldu. Dereceye girenlerden Manisa’da yaşayan var mesela. İstanbul’dan var Ankara’dan katılanlar var’’ dedi.
Beyza Piliç Yönetim Kurulu Üyesi ve Milli İttifak Adana Milletvekili Adayı Hamza Çalışkan, ‘’Beyza Piliç’in yapmış olduğu bu organizasyon için yönetiminde olduğum Beyza Piliç’i kutluyorum. Yarışmaya katılan bütün kardeşlerime en büyüğünden en miniğine kadar ayrıca teşekkür ediyorum. Jüride olmak gerçekten büyük keyif. Karar vermek çok zor mektupları okurken inanılmaz yoruluyorsun. Çocuklar enteresan şeyler yazmış. Peygamber Efendimizi evine davet eden olmuş, mektubu Peygamber Efendimize gönderen olmuş, mektubu Beyza Piliç’e bırakıp cevap bekleyen bile olmuş. Bu çocuklarımızın ne kadar güzel duygular beslediğini gösteriyor. Bu yüzden bu organizasyon içerisinde olmak gerçekten onur verici’’ diye konuştu.
Yarışmada ödül alan öğrenciler:
1. grup (6-8 yaş): 1. Musab Ağırbaş, 2.M. Sami Cılızlar, 3. Mevanur Akçalı
2. grup (9-12 yaş): 1. Rüveyda Eser, 2. Elif Küçük, 3. Alanur Kuşçu
Jüri Özel Ödülü: Bilge Özer, Halid Turan Yağmur, Rojin Aydın, Mehmet Yusuf, Hatice Köse