Bartın’ın Amasra ilçesinde dün sabah saatlerinde başlayan ve aralıksız olarak devam eden kar yağışı, Bartın-Amasra arasında ulaşımı olumsuz etkiledi.
Amasra eski yoldan Bartın’a gitmek isteyen araçlar Kuşkayası mevkinde yoğun kar nedeniyle yolda kalırken, Amasra’dan Bartın’a giden zincirsiz araçların geçişine izin verilmedi. Amasra-Bartın yeni yol güzergahında ise yoğun kar tünel girişinde trafiği olumsuz etkilerken karayolları ekiplerinin yürüttüğü kar küreme çalışmaları sonucu trafik akışı normale döndü.
Amasra Kaleşah Mahallesine giden yol ise şiddetli tipi ve buzlanma nedeniyle bir süreliğine trafiğe kapatıldı.
KAR ÇOCUKLARA YARADI
Yoğun kar yağışı ve okulların tatil olmasını fırsat bilen çocuklar gece geç saatlere kadar sokaklarda kartopu oynadı kardan adam yaptı.
Cumhuriyet meydanında kartopu oynayan çocukların yanı sıra yetişkinler ise çocukluk günlerine geri dönerek kardan adam yapmaya çalıştı.
BALIKÇILAR HAZIRLANIYOR
Şiddetli kar yağışı ve fırtına nedeniyle Amasra limanına demirleyen balıkçılar günün ilk ışıkları ile birlikte teknelerine gelerek kar temizliği ve tekne bakımlarını yaptı. Yaklaşık beş gündür denize açılamayan balıkçılar havanın düzelmesi ile birlikte Karadeniz’e açılmayı bekliyor.
ESNAF HAYVANLARA SAHİP ÇIKTI
Şiddetli kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına Amasra esnafı sahip çıktı.Amasra belediyesinin ilçenin muhtelif yerlerine koyduğu yiyecek stantları köpeklerin imdadına yetişirken, güvercinler ise esnafların kapısından ayrılmıyor. Kış şartlarından dolayı zor günler geçiren Amasra esnafı Siftahsız geçirdiği günlere aldırış etmeden marketlerden aldıkları yemler ile kuşları ve martıları besliyor.