Manisa’daki 58 okulda eğitim gören 9 bin öğrenciye tablet dağıtıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Fatih Projesi kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak tablet dağıtımı gerçekleştirildi. Şehzadeler İlçesi Tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni’nde Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen tablet dağıtım töreninde öğrencilere 50 adet tablet verildi.
Törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Basın İlan Kurumu Manisa Şube Müdürü Kenan Tokgöz, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
Tablet dağıtımı programında bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Dernekbaş, Fatih projemizin 2015 yılı tablet dağıtımına başlayacağız. Altyapısı tamamlanan okullarımızda tabletlerimizi gençlerle buluşturacağız. Dağıtacağımız tabletler, bir önceki yılın tabletlerine göre hem kaliteli, hem de ucuz temin edildi. Ancak bu tabletleri sizler ilime ve bilime ulaşmada kullanacaksınız. Bu tabletleri kesinlikle boş zamanınızı değerlendirmede kullanmayınız ve böyle bir çaba içerisinde olmayın. Tüm dünya ile rekabet edecek eğitim seviyesine ulaşmak için Fatih Projesi hayata geçirildi. İlimizde okullarımızın büyük bir kısmının alt yapıları tamamlandı ve alt yapısı tamamlanan öğrencilerimize tablet bilgisayarları 2012 yılından bu tarafa dağıtılmaya devam ediyor” dedi.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise, "700 yılından 1700 yılına kadar bilgi bizdeydi. Ve bu zamanın önemli bir kısmı Osmanlı dönemi olarak yaşadı tarih. Ve bu Osmanlı dönemine şimdi tarihçiler Osmanlı huzur dönemi diyorlar. Dünya bu dönemde çok büyük soykırımlarla, çok büyük problemlerle karşılaşmadı. 1700’de bilgiyi bizden öğrenerek atom bombası yaptılar. Birinci Dünya Savaşı yaptılar, ikinci Dünya Savaşı yaptılar, milyonlarca insanı öldürdüler, soykırımlar yaptılar. Demek ki sadece bilgi değil bilgiyle bizim milletimizin irfanının, anlayışının birleşmesi lazım ki insanlığa mutluluk, huzur gelsin. Onun için ne yapıyoruz, gençlerimizi çağın her türlü en gelişmiş eğitim imkanlarıyla buluşturmaya çalışıyoruz. Bu biraz zor oluyor, biraz masraflı oluyor ama burada devletimiz, hükümetimiz kesenin ağzını açıyor, hiçbir şey sakınmıyor, her şey sizler için, artık sizin mazeretiniz yok. Onun için çok çalışacağız. Tabletleriniz hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından 50 öğrenciye tabletleri protokol üyeleri tarafından dağıtıldı.