Aydın’da faaliyet gösteren 5 adet ana arı üretimi yapan işletmelerin üretim kapasiteleri ile üretim kaliteleri yönünden her yıl yapılması gerekli olan kontrol ve denetimleri yapıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından üretim izni verilen ve ilk defa üretim izni talebinde bulunan Ana Arı Üretim İşletmelerinin üretim kapasiteleri ile üretim kaliteleri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından kurulan komisyonca denetlendi. Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü başkanlığında gerçekleştirilen denetimlerde komisyon üyeleri arasında Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Hayvancılık Başkanı Üzeyir Karaca, Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir ve birlik temsilcileri, mühendis ve veteriner hekimler yer aldı. Komisyon üyeleri Aydın’da faaliyet gösteren 5 adet işletmeye giderek her yıl yapılması gerekli olan kontrol ve denetimlerini yaptı.
Aydın’ın arıcılık yapmak için uygun bir il olduğunu ifade eden Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Aydın Tarı, “Aydın İlimiz iklim şartları, bitki örtüsünün çeşitliliği, coğrafi özellikleri gibi özelliklerinden dolayı arıcılık faaliyetlerinde ender bölgelerden olduğu gibi, ülkemizde ana arı yetiştiriciliği alanında da kapasite ve kalite yönünden de ilk sıralarda bulunmaktadır. Üretilen ana arılar, ülkemizin birçok iline kargo ile ulaştırılarak kovan başına arı ürünlerinde üretim miktarı ve kalitesinin artmasında çok önemli katkı sağlamaktadır” dedi.