GÖRMEZ: HATAY, BİRLİKTE YAŞAMA ANLAYIŞINA VERİLECEK EN GÜZEL ÖRNEK
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Antakya Spor Salonu’nda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde yaptığı konuşmada, Hatay’ın birlikte yaşama anlayışının canlı olarak devam ettiği en güzel örneklerden biri olduğunu söyledi.
Hatay Müftülüğü'nün ev sahipliğinde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğine Hatay Valisi Ercan Topaca, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, kent protokolü, farklı din ve inançların temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Hataylı hafız Mehmet Bilir’in kuranı kerim tilavetiyle başlayan gece, İstanbul’dan gelen imamının okuduğu kasidelerle devam etti. Daha sonra kürsüye çıkan Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Hatay Valisi Ercan Topaca ise, Hatay’ın barış, kardeşlik ve hoşgörü şehri olduğunu anımsatarak, kenti bu yönüyle dünyaya tanıtmaya çalıştıklarını söyledi.
Ardından kürsüye çıkan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bu yılki teması 'Birlikte yaşama ahlakı' olan Kutlu Doğum Haftası’nın konuya en uygun şehir olan Hatay’dan start aldığını belirtti. Görmez, Hatay’da her din ve inanıştan insanın yüzyıllardır barış ve kardeşlik içinde yaşadığını vurgulayarak, savaşın hüküm sürdüğü Ortadoğu’ya en güzel örneğin; yanı başlarındaki Hatay olması gerektiğini söyledi. Görmez, Hatay halkına Suriyeli vatandaşlara yaptıkları ev sahipliğinden dolayı da teşekkür etti. Program, Grup Dergah’ın söylediği ilahilerle son buldu.
FOTOĞRAFLI