Konya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şehrin huzuru ve güvenliği için düzenlenen "Huzur" toplantılarının ilki yapıldı.
Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde bulunan Mahalle Muhtarlarına yönelik düzenlenen "Huzur" toplantılarının ilki Polisevinde yapıldı. Toplantıya, Konya Valisi Muammer Erol, Meram İlçe Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, mahalle muhtarları, bazı okul ve banka şube müdürleri ile STK temsilcileri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Konya İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, emniyet müdürlüklerinin o ilin emniyetini, güvenliğini ve huzurunu sağlamakla görevli olduğunu ifade etti. Bu görevi yaparken tabanda hizmet eden muhtarların katkısına ciddi şekilde ihtiyaç duyduklarını kaydeden Demir, “Sizlerle bir arada olmak bu şehrin güvenliğine, huzuruna, ahengine, sükunet ve suhuletine hep birlikte gayretle, heyecanla, aşkla, şevkle çalışacağız. Gerek asayiş, gerek trafik ve gerekse uyuşturucuyla mücadele ve diğer tüm hususlarda sizlerin desteğini bekliyoruz. Tabanın desteği olmadan tavanın herhangi bir şey yapması mümkün değil. Bu bağlamda il emniyet müdürlüğü olarak sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Diğer vilayetlerle olan mukayese Konya’nın bir huzur kenti olduğunu, bir sükunet havasının hakim olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Tüm amacımız, tüm hedefimiz bundan sonraki süreçte sizlerin desteğiyle beraber Meram ilçesinin ve Konya İl Emniyet Müdürlüğü’nün görev alanı içinde bulunan 31 tane ilçenin güvenliğini, huzurunu hep beraber, el ele, gönül gönüle yürüteceğiz” dedi.
“UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDEKİ GAYRETİMİZ CİDDİ ORANDA ARTACAKTIR"
Emniyet Müdürü Demir’in konuşmasının ardından soru cevap bölümüne geçildi. Bu bölümde bir muhtarın uyuşturucuyla ilgili mücadelenin en önemli mücadelelerin başında geldiğini hatırlatması üzerine Demir, “Yaklaşık 27 yıllık meslek hayatımın 12 yılını Organize Suçlarda, Kaçakçılıkla Mücadelede, Uyuşturucuyla Mücadelede geçirmiş bir emniyet müdür olarak söylüyorum. Konya’yı diğer şehirlerle, Avrupa ülkeleriyle, nüfusu, fiziki durumu benzeyen yerlerle kıyasladığımız zaman Konya’da ciddi anlamda herhangi bir şey var demek yanlış olur. Hatta Konyalılara hakaret olur. Konya bu bağlamda da huzurlu bir kent. Uyuşturucuyla mücadele mesleki olduğu kadar benim özelimdeki konulardan bir tanesi. Arkadaşlarla bu konuda yoğun bir çalışma içindeyiz. Önümüzdeki süreçte basında bu konudaki haberlerin artacağına iç şüpheniz olmasın. Uyuşturucuyla mücadeledeki gayretimiz, çalışmalarımız, operasyonlarımız, yakalamalarımız çok ciddi oranda artacaktır” şeklinde cevap verdi.
Soru-cevabın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.