Niğde Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanları, Samsun’da doktorun öldürülmesini alkışlarla protesto ettiler.
Devlet Hastanesi önünde Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Fatih Balcı, doktorlar ve hastane çalışanları, Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde çalışan Op. Dr. Kamil Furtun’un öldürülmesini protesto etmek için bir basın açıklaması yaptılar.
Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, Samsun’da görev başında silahla vurularak yaşamına son verilen Op. Dr. Kamil Furtun’a Allah’tan rahmet dileyerek, “Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde çalışan tüm meslektaşlarımızın derin acısını yürekten paylaşıyor, bu acıların bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Sağlık hizmeti sunan, şifaya vesile olan sağlık çalışanlarına karşı uygulanan kötü muamele ve şiddeti kınıyoruz. Şiddeti toplum olarak hiçbir yerde maruz göremeyiz, sağlık çalışanına karşı şiddeti ise asla kabullenmiyoruz. İnsanımızın sağlığı için canla, başla ve aşkla görev yapan sağlık çalışanlarımıza yönelik her türlü şiddeti, kimden ve nasıl geldiğini ayırt etmeksizin lanetliyoruz. İnsan hayatına kast edilerek ortaya konan bu korkunç olay bizleri ve sağlık camiamızı derinden sarsmıştır. Her şeyden önce “Şifa veren Ele Vefa” dedik ve unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi yeniden hatırlatarak, sağlık çalışanlarımızdan küçük bir teşekkürün esirgenmemesini istedi. Şiddet dili ne medeniyetimiz, ne de ahlaki değerlerimizle asla bağdaşmamaktadır. Zaman zaman maalesef bu tür üzücü olaylarla karşı karşıya kalabilmekteyiz. Sevginin, merhametin ve hoşgörünün sembolü olan bir sahada böylesi kahreden olayların bir daha yaşanmamasını yürekten temenni ediyoruz” dedi.
7 gün 24 saat vatanın her köşesinde hizmet vermeye çalıştıklarını belirten müdür Yücel, “vatanımızın her noktasında gece-gündüz, kar, çamur, bayram-tatil demeden büyük bir özveriyle insanımızın daha sağlıklı yaşaması için ellerinden gelen hiçbir çabayı esirgemeyen sağlık çalışanlarının karşılaştığı türlü güçlüklere rağmen, kutsal mesleklerinin icrasında insanlarımızın sağlık sorunlarının çözümüne yönelik insanüstü gayretleri bizler için iftihar vesilesidir. Bir nefeslik sıhhatin bile değerinin ölçülemeyeceğinin bilincinde olarak; toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına büyük bir özveriyle çalışan hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, bir daha bu tür olayların olmamasını temenni ediyoruz. Hayatını kaybeden Kamil Furtun kardeşimize Cenab-ı Hakk’tan rahmet, kendisi de bir meslektaşımız olan değerli eşleri başta olmak üzere evladı ve tüm yakınlarına sabırlar diliyorum. Milletimizin ve sağlık camiamızın başı sağ olsun” diye konuştu.
Basın açıklaması sonrası doktorlar alkışlarla saldırıya tepki gösterdi.