PTT 1. Lig’de Kayserispor’u konuk eden Adanaspor, ani kalp durmalarını önlemek amacıyla oluşturulan projeye destek vermek amacıyla sahaya ‘Hayata El Ver’ pankartıyla çıktı.
Sağlık Bakanlığı’nın himayesinde, Ankara Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Celal Bayar Üniversiteleri tarafından desteklenen Türk Anesteziyoloji ve Renimasyon ile Resüsitasyon Dernekleri tarafından hazırlanan ‘Hayata El Ver’ projesine bir destek de Adanaspor’dan geldi. Turuncu beyazlı takım, topluma ani kalp durmasının öneminin anlatıldığı projeye destek olmak için 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda oynanan Kayserispor maçında sahaya ‘Hayata El Ver’ pankartı ile çıktı.
Ayrıca maç öncesi Türk Anestezi Derneği eğitimcileri, saha kenarında kalbi duran bir kişiye nasıl ilk yardım yapılması gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi. Kalbi duran kişiye dakikada 100 ritim uygulanacak şekilde ilk yardım yapılması gerektiği için uygulama sırasında Bee Gees’in dakikada 100 ritim içeren Stayin Alive parçası çalındı.
"PROJENİN FUTBOL SAHALARINDA YER ALMASI ÇOK ÖNEMLİ"
Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Neslihan Alkış, ani kalp durması konusunda toplumda bilinç ve farkındalık oluşturmayı amaçlayan ‘Hayata El Ver’ projesinin futbol sahalarında yer alması çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Çünkü ani kalp durması özellikle genç yaştaki sporcularda sportif aktivite sırasında meydana gelebiliyor. Ani kalp durmasında saniyeler bile çok önemli. Gerek sahada, gerek soyunma odalarında ya da herhangi bir yerde bir sporcu ya da vatandaş ani kalp durması ile karşı karşıya kaldığında bu kişiye verilecek olan ‘temel yaşam desteği’ hayat kurtarıyor. Toplumu bilinçlendirmek için sporcularımızın gerek kampanyaya destek olmaları gerekse bu konuda bilinç kazanarak öncü rolü üstlenmeleri çok kıymetli” dedi.