DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, Almanya’nın Başkenti Berlin’de düzenlenen CEV DenizBank Voleybol Erkekler Şampiyonlar Ligi final maçı öncesinde açıklamalarda bulundu. Ateş, "DenizBank spor kulüplerine sağladığı 897 milyon TL’lik kredi hacmi ile sektör lideri konumunda bulunuyor" dedi.
DenizBank’ın 2013 yılında imzaladığı anlaşma ile 3 yıl boyunca isim hakkına sahip olduğu, dünya voleybolunun en saygın kulüp yarışması CEV DenizBank Voleybol Erkekler Şampiyonlar Ligi, 28 - 29 Mart 2015 tarihleri arasında Almanya’nın başkenti Berlin’de yaşanan Dörtlü Finaller ile noktalandı. 10 Şubat - 12 Mart 2015 tarihleri arasında yaşanan play-off müsabakalarının ardından Dörtlü Final mücadelelerinde heyecan doruğa ulaştı. Şampiyonada Rusya Federasyonu’ndan Zenit Kazan, Almanya’dan Berlin Recycling Volleys, Polonya’dan Asseco Resovia Rzeszow ve PGE Skra Belchatow takımları mücadele etti. Toplam 28 takımın yarıştığı Erkekler Ligi, DenizBank sponsorluğunda geçen ikinci yılında, 100’den fazla maçın ardından büyük bir coşkuyla sona ererken, mutlu sona ulaşarak kupayı kaldıran takım ise Zenit Kazan oldu.
Avrupa’da voleybolun en saygın yönetim organı CEV (Avrupa Voleybol Konfederasyonu) ile güçlerini birleştirerek CEV Voleybol Şampiyonlar Ligi’ne hem erkek hem de kadınlarda 2014 sezonundan itibaren ismini veren Denizbank’ın Genel Müdürü Hakan Ateş, Almanya’nın Başkenti Berlin’de düzenlenen CEV DenizBank Voleybol Erkekler Şampiyonlar Ligi final maçı öncesinde açıklamalarda bulundu. CEV DenizBank Voleybol Şampiyonlar Ligi’nin ikinci yılı sona ererken, Berlin’deki Dörtlü Final heyecanına yerinde tanıklık etmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Ateş, “DenizBank olarak kurulduğumuz tarihten bu yana finansal hizmetlerdeki başarımızla yetinmedik; ülkemizin ihtiyaç haritası paralelinde kültür-sanat, spor ve eğitim alanlarında önemli yatırımlar yaptık. Ülkemize, değerlerimize, insanımıza, kısacası geleceğimize katkı yapacak tüm girişim ve çabaların içtenlikle yanında olmaya gayret ettik. Spor alanındaki yatırımlarımızın özünde ise, spor sevgisinin toplumun geniş kesimleriyle buluşması ve geleceğin başarılı sporcularının yetişmesine katkı sağlamak vizyonu yer aldı. Voleybolun Türk sporunun parlayan yıldızı haline geldiği bir dönemde bu alanı sahiplenerek hem vizyonumuzu gerçekleştiriyor hem de Türk voleybolunun uluslararası platformda temsiline, markalaşmasına güçlü bir destek sunuyoruz. Şampiyonada dostluk ve centilmenlik çerçevesinde mücadele eden tüm takımları tebrik ediyoruz” dedi.
Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Başkanı André Meyer ise “Eşi görülmemiş başarılarla taçlanan bir sezonun daha sonuna geldik. Berlin’de heyecanı doruğa çıkaran Erkekler Dörtlü Final karşılaşmalarının ardından, önümüzdeki hafta Polonya’nın Szczecin kentinde yapılacak Bayanlar final müsabakalarını da sabırsızlıkla bekliyoruz. Avrupa Voleybol ailesi olarak, tüm kıtada voleybolun sürdürülebilir büyümesini destekleme misyonumuzu paylaşan DenizBank ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğinden son derece memnunuz. DenizBank ile birlikte Avrupa’nın bu seçkin şampiyonasında çıtayı yükseklere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. 2 Temmuz’da Viyana’da gerçekleşecek olan 2016 fikstür çekimlerinin ardından başlayacak birçok büyük uluslararası spor etkinliği için kalite ve mükemmeliyet standardı haline gelen şampiyonamızın gelecek sezonunu büyük bir heyecanla bekliyorum” ifadelerini kullandı.
DenizBank’ın Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor olarak anılan 5 büyükler ile Anadolu’nun diğer güzide kulüplerine sağladığı finansal desteğin yanı sıra Taraftar Kart portföyü ve Türkiye’deki Manchester United taraftarlarına özel tasarladığı Manchester United Bonus Card’ı bulunuyor. Taraftar kart sayısı bugün itibarıyla 175 bine ulaşan DenizBank, spor kulüplerine sağladığı 897 Milyon TL’lik kredi hacmi ile sektör lideri konumunda bulunuyor.
Açıklamarın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ateş, "Spor kulüpleri hep kısa vadeli finanse edildiği için çok ciddi faiz ve likidite yükleriyle karşılaşmış durumdaydılar. Geri ödemesiz dönemleri olmadığı için bu takımlar hiç spor tesisi yapamamıştı. Hem İstanbul takımlarının hem Trabzospor’un kısmen de Bursaspor’un yeni tesislerinde tuzumuz var. Çünkü bu kulüplerin ödemesiz 2-3 yıl 8-10 yıl gibi uzun vadeli fonlara ihtiyaçları var ve biz bunu finanse etmenin metodunu bularak kulüplerimizin hep yanında olduk. Bankacılık sektörü tam olarak arkamızdan gelmiş değil ama zaman içerisinde bunun olacağını düşünüyoruz. DenizBank olarak sektörde yeni eğilimleri belirleyen bir banka konumundayız. Kısa süre öncesine kadar tarım sektöründe Ziraat Bankası dışında, belediyelerde Vakıfbank dışında banka bulunmuyordu. Biz şu anda bin 400’e yakın belediyenin üçte biri ile direkt kredili çalışıyoruz. Yanı sıra, spor kulüplerinde bankalar değil, faktöring şirketleri boy gösterirdi. Biz spor kulüplerine uzun vadeli kredi tesis eden ilk ve şu an için de neredeyse tek bankayız. Konsorsiyumlara düşük tutarlarda katılan birkaç bankayı dışarıda bırakırsak bankaların birçoğu spora doğrudan bizim verdiğimiz desteği vermiyor. Spora verdiğimiz desteği büyük takımlarımızın başkanları da teyit edecektir" dedi.