Mehmet ÇİL/DATÇA(Muğla), ()- MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde bir araya gelen Türk, Rus ve Bulgar ressam ve heykeltıraşlar; 10 gün boyunca sanat sempozyumunda bir araya gelip hem konuşacak hem de çeşitli eserler üretecek.
Datça'ya bağlı Yaka Mahallesi'nde 5 yıl önce hizmete giren Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi (UKKSA), Türk, Rus ve Bulgar ressam ve heykeltıraşları bir araya getirdi. Bugüne kadar 50'yi aşkın ülkeden birçok sanatçıya kapılarını açan UKKSA'da, yerli ve yabancı yedi ressam ve heykeltıraş, 10 gün boyunca hem sanatı konuşacak hem de çeşitli eserler üretecek. Datça'da 5 yıldan bu yana sanat adına hizmet veren UKKSA'da çalışmaların çok büyük bir özveriyle yapıldığını belirten Ressam Gülay Yüksel, şöyle konuştu:
"Türkiye'de iyi bir sanat hazinesi oluşturmak adına, yurt dışında tanıdığım çok değerli sanatçılar ile birlikte buraya geldik. Sempozyum süresince yapılacak eserlerin burada kalacak olmasını çok önemsiyorum. Daha şimdiden üst düzey çalışmalar ortaya çıktı. Bu eserler daha sonraki günlerde açılacak sergilerde, Türk sanatseverlerle buluşacak. Böylece, burada yapılan eserleri birçok insanın görmesi sağlanmış olacak. Dolayısıyla bugün burada yapılan çalışmalar aynı zamanda sanat adına geleceğe bir yatırım olacak."
Rus ressam Alexandrta Mazhuga de, Türkiye'de İstanbul gibi büyük kentlerin dışında Anadolu'nun küçük bir kasabasında sanat adına çalışmalar yapılıyor olmasının memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

FOTOĞRAFLI