BURSA'da çalıştığı inşaata meydana gelen göçükte yaralanan 45 yaşındaki Mevlüt Aktürk’ün tedavi gördüğü Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinden alınan izin ardından Aktürk'ün karaciğer ve böbrekleri organ bekleyen 3 hastaya nakledildi.
Merkez Nilüfer İlçesi Beşevler Mahallesi Yıldırım Caddesi üzerinde bulunan bir inşaatta 25 Haziran’da dökülen çimentonun kuruması için emniyet şeridi çekildiği sırada meydana gelen göçükte Mevlüt Aktürk ile müteahhidin arkadaşı Serdar Tekin yaralandı. Sivil Savunma ekipleri tarafından kurtarılan Mevlüt Aktürk durumu ağır olduğu için UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılırken Serdar Tekin ise Çekirge Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yoğun bakım ünitesindeki tedavisi süren evli ve 1 çocuk babası Mevlüt Aktürk'ün dün beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinden alınan izin sonucu Aktürk'ün karaciğeri Zonguldak'tan Bursa'ya gelen ve durumu ağır olan Mahmut Haktan Fidanboy'a böbrekleri ise, iki hastaya nakledildi.
Karaciğer naklini gerçekleştiren UÜ Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ekrem Kaya, yapılan bağış ile durumu ağır olan Mahmut Hakna Fidanboy'un sağlığına kavuştuğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI