Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yeni yabancı kuralına rağmen stratejilerinde hiçbir değişiklik yapmayacaklarını ve yerli oyuncularla başarılı olabileceklerine inandıklarını söyledi.
Orman, Best FM’de yayınlanan bir programa katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki sezon uygulamaya konacak yeni yabancı kuralını değerlendiren Fikret Orman, "Biz yabancı oyuncu konusunda kararı ve detaylarını açıklama yapılırken öğrendik. Ancak bu kararın devre arasında açıklanmasını çok istedim. Çünkü transfer politikamızı ona göre belirleyeceğimizi ifade ettim. Onlar da devre arası açıkladılar, bunda bir sıkıntı yok. Fakat bunun adedi ve stratejisiyle alakalı hiç bilgi sahibi değildim. Çünkü onu kendi içlerinde gizli tuttular. Son gün toplantı olduktan sonra beni Göksel Gümüşdağ aradı ve bütün kulüplerin buna çok sıcak baktığını söyledi. Bunu kamuoyunda açıklarım, biz oyunbozan olmayız. Herkes kabul ediyorsa kimsenin oyununu bozman istemeyiz. Ama bu böyle oldu bittiyle karar verilecek bir şey değil, çok ciddi bir konu. Önümüzdeki hafta da Antalya’da Kulüpler Birliği toplantısı yapılacak ondan sonrada Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile bunu konuşacağız" dedi.
"STRATEJİMİZDE HİÇBİR DEĞİŞİKLİK YAPMAYACAĞIZ"
Orman, yeni yabancı kuralında değişiklik yapılabileceğini ifade ederek, "Federasyon kulüpler için var ve bizim oylarımızla seçiliyor bunlar. Burası kimsenin tapulu malı değildir. Bu yüzden bunlar konuşulması ve tartışılması gereken konulardır. Beşiktaş bu kontenjanı asla kullanmayacak. Biz yerli oyuncularla başarılı olabileceğimize inanıyoruz ve stratejimizde hiçbir değişiklik yapmayacağız" diye konuştu.
"MALİ KRİTERLERİ DÜZELTMEK İÇİN YARARLI OLACAKTIR"
Yerli oyuncuların fiyatının çok yükseldiğini dile getiren Orman, "Kulüpler o fiyatları ödemekte zorlanıyor. Bir oyuncuyla görüşmek için ‘Merhaba’ desek milyonlarca Euro istiyorlar ama biz Milosevic’i 500 bin Euro’ya aldık. Yabancı kuralı mali kriterleri düzeltmek adına yararlı olacaktır" şeklinde konuştu.
"TRANSFER ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR"
Beşiktaş Kulübü Başkanı, transfer çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayarak, "Hem devre arası hem de sezon sonu için futbolcu arayışındayız. Daha çok sezon sonuyla alakalı görüşmeler yapıyoruz" dedi.
Chelsea ile transfer görüşmeleri yapıldığına dair çıkan haberlere de açıklık getiren Orman, "Şu anda isim vermem doğru olmaz. Çünkü pazarlıklar hala devam ediyor. Bu isimleri açıkladığımızda pazarlık payımız da azalıyor" ifadelerini kullandı.
"SİVOK’LA DEVAM ETMEYECEĞİZ"
Fikret Orman, Tomas Sivok için kendilerine şu ana kadar bir teklif gelmediğini vurgulayarak, "2 yıldır sakatlıklarından dolayı verim alamadık. Bir teklif gelmesi durumunda değerlendiririz. Eğer teklif gelmezse zaten sezon sonu sözleşmesi sona eriyor ve yenilemeyi düşünmüyoruz" açıklamasını yaptı.
İç transferle ilgili konuşan Orman, "Bizim yapmış olduğumuz teklifi kabul edenlerle sözleşme yapıyoruz. Mustafa ve Atiba’ya da teklifimizi yaptık onlardan gelecek cevabı bekliyoruz" dedi.
"KİMSE BILIC’İN HAKKINI YEMESİN"
Siyah-beyazlı takımın bu sezon bütün maçlarını dışarıda oynadığını hatırlatan Orman, "Buna rağmen liderin 1 puan gerisindeyiz. Bilic’i oldukça başarılı buluyorum ve takımdan ayrılacağını düşünmüyorum. Kimse Bilic’in hakkını yemesin. Sezon sonunda şampiyon olacağımıza inancımız tam" ifadelerini kullandı.
"STAT KARARIMIZI VERECEĞİZ"
Orman, kimsenin sahasını vermek istemediğini söyleyerek, "Konya’da oynamak istedik ama fikstürler uyuşmadığı için Konyaspor zeminin bozulacağını düşünerek çekimser yaklaştı. Yönetim kurulumuzla toplanıp bu konuda kararımızı vereceğiz" dedi.
Vodafone Arena’yı yeni sezona kesin yetiştireceklerini açıklayan Fikret Orman, tüm güçleriyle çalıştıklarını vurguladı.