Muğla’nın Bodrum ilçesinde hayata geçirilen Kent Kart uygulamasından faydalanamadıklarını iddia eden vatandaşlar, şoförleri İlçe Kaymakamlığına şikayet etti.
Geçtiğimiz yıl Mart ayında Bodrum Belediyesi’nin girişimi hayata geçirilen ve tanıtımını da Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon tarafından yapılan ‘Kent Kart’ uygulamasından şoförlerin tutumu nedeniyle yararlanamadıklarını iddia eden bir vatandaş, Bodrum Kaymakamlığı’na bir dilekçe yazarak yaşadıkları sıkıntıları aktardı.
İlçe Kaymakamlığına gönderilen dilekçede; "Bodrum’da belediye tarafından defalarca duyurusu yapılan ve vatandaşların makul ücretlerle şehiriçi seyahat edebilmelerine olanak sağlayacağı iddia edilen kent kartları satın almamıza rağmen kullanamıyoruz. Çünkü şehiriçi hattı minübüs şoförleri bahanelerle kartları kabul etmiyor ve çoğu zaman vatandaşı saf yerine koyuyor. Kent karta yüzde 7,5 komisyon ödediklerini söyleyip cihazları çalıştırmadıklarını ve bu cihazların araçların enerjisine yetmediğini, akülerini bitirdiğini söyleyip fişten çektiklerinide söylediler. Ben sürekli şehiriçi seyahat eden birisi olarak aldığım ve 50 TL yükleme yaptırdığım kartımı kullanamıyorum" ifadelerine yer verildi.