Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. F.Figen Özgür, her yıl düzenlenen ‘Kış Sempozyumları’nda bu yıl Kars’ın Sarıkamış ilçesini tercih ettiklerini söyledi.
Prof. Dr. F. Figen Özgür, bu tercihin Sarıkamış Kuşatma hareketinin 100’üncü yılını anmak amacıyla yapıldığını belirterek, “Her yıl kış aylarında, plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahinin güncel ve önemli konularından birini daha detaylı işlemek amacıyla ‘Kış Sempozyumları’ düzenlemekteyiz. Bu sene Sarıkamış Muharebelerinin 100’üncü yılı olması ve hayatını kaybeden yaklaşık 90 bin şehidimizin anısına bir katkı sağlaması amacıyla sempozyumu Sarıkamış’ta yapmaya ve şehitlerimizi saygı ile anmaya karar verdik” dedi.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaklaşık 120 plastik cerrahın katılımıyla, Sarıkamış Allahuekber Dağları’nda 15 Aralık 1914 ve 5 Ocak 1915 tarihleri arasında, Kars’ı Ruslardan geri almak için gerçekleştirilen harekatın trajik sonucu, çoğu kurşun atamadan soğuğa yenik düşerek ölen 90 bine yakın Türk askeri anısına yürüyüş düzenlediklerini belirten Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. F. Figen Özgür, törenin duygu yüklü olduğunu söyledi.
Sempozyuma ilişkin bilgiler de veren Prof. Dr. Özgür, bu yılki konunun “Gövde Estetiği” olduğunu ifade ederek, farklı disiplinlerden uzmanlar, asistanlar ve branşla ilgili sağlık sektör temsilcilerinin bir araya geldiğini söyledi.
Bilimsel etkinliklerin gerçekleştirildiği 15 Mart tarihine kadar devam edecek.