Geçtiğimiz hafta İstanbul’da etkili olan kar yağışının trafiği olumsuz etkileyeceği düşünülürken beklenen olmadı. Vatandaşların otomobilleri yerine toplu ulaşımı kullanması İstanbul trafiğini rahatlattı.
İstanbul’u geçtiğimiz hafta etkisi altına alan kar yağışı bu defa trafiği olumuz etkilemedi. Kar yağışıyla İstanbul trafiğinde başlayan çile ise çekilmedi. Vatandaşların toplu ulaşımı kullanması nedeniyle trafik yoğunluğundan yapılamayan otobüs sefer oranı yüzde 1’den 0. 5’e düştü. Yolcu sayısının artmasına rağmen otobüs seferlerindeki düzenlilik yüzde 95’ten yüzde 96. 2’ye, dakiklik ise yüzde 88’den yüzde 90’a yükseldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı önlemler ve yol açma çalışmaları ile birlikte trafik yoğunluğu ve duraklarda bekleme oranında ciddi bir azalma görüldü.
Konuyla ilgili olarak İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci toplu ulaşımı kullanmanın önemine vurgu yaparak “Sadece kar ya da yağmur yağışının olduğu zamanlarda değil, toplu ulaşımı bir yaşam kültürü olarak benimsediğimizde İstanbul trafiği diye bir şey kalmayacak. Bunun en net örneğini geçtiğimiz hafta yaşadık. Toplu ulaşımı yaygınlaştırmak ve otobüslerimizde gereken konfor ve hizmeti sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.