ERZURUM, () - ERZURUM'un tek CHP'li Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, Çat ilçesine bağlı Ağa Köyden 48 kadını Erzurum'a getirerek ağırladı. Tarihi ve turistik mekanları gezen kadınların büyük bir bölümü ilk kez sinemaya gitti ve bir lokantada yemek yedi.
Çat Belediyesi, ilçede yaşayan kadınlara yönelik olarak düzenlediği dördüncü geziye Çat ilçesine 3 kilometre uzaklıktaki Ağa Köyünden 48 kadın katıldı. Aralarında 2 kurs öğretmeni ile 23 Kuran Kursu öğrencisi kadının da bulunduğu kadınlar, önce Ruslarla kanlı savaşlara sahne olan Aziziye Tabyaları, Nene Hatun'un mezarı, Erzurum Kalesi, Çifte minareli Medrese gibi tarihi yerleri gezdi. Çoğu siyah çarşaflı kadınlara, tarihi Müceldili Konağında öğle yemeği ikram edildi. Ardından AVM'ye geçen kadınlar Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği Mucize filmini izledikten sonra otobüsle köylerine döndüler. Gezi programına katılan kadınlar, Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç'a teşekkür ettiler.
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, ilçede yaşayan tüm kadınlara Erzurum'daki tarihi ve turistik mekanları tanıtacaklarını, lokantada yemek yedireceklerini ve sinema keyfi yaşatacaklarını söyledi. Başkan Kılıç, "Bize güvenerek bu koltuğa oturtan Çatlı vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri tutmaya çalışıyoruz. Çat, değişen dünya düzenine ayak uyduracak ve biz de bunun öncüsü olacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI