Ak Parti Ardahan Milletvekili aday adayı, Abdullah Topçu, muhalefetin Süleyman Şah Türbesi ile ilgili eleştirilerini yersiz bulduğunu söyleyerek, ’’Bahçeli ve Kılıçdaroğlu tükenmişlik sendromu içerisindeler.’’ Dedi.
Topçu, konuyla ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Birkaç defa değişik gerekçelerle yeri değiştirilen Süleyman Şah Türbesinin Suriye topraklarında sınırımıza yakın güvenli bir bölgeye nakledilmesi Devletimizin almış olduğu stratejik bir karar olduğunu söyledi.
Böyle bir tedbirin alınması ile ileride oluşabilecek büyük sıkıntıların berteraf edilmesi amaçlanmıştır diyen Topçu, ’’Toprak kaybı söz konusu değildir. Uluslararası hukuk korunmuştur. Durum böyleyken muhalefetin bu olayı iç politika malzemesi yaparak Hükümetimize ve bu başarılı operasyonu gerçekleştiren Milletimizin göz bebeği ordumuza saldırması ve bunu devlet adabına yakışmayacak bir şekilde yapması doğrusu anlaşılır gibi değildir. Musul konsolosluğumuzun 11 Haziran 2014 tarihinde İŞİD militanları tarafından baskına uğraması neticesinde 49 vatandaşımız rehin alınması nedeniyle, o gün muhalefet, hükümeti tedbir almamak ile suçlamıştı. Bugün ise ecdadımızın türbesine yapılabilecek herhangi bir saldırı karşısında daha büyük olaylara meydan vermemek için türbenin sınırımıza yakın, yine Suriye toprakları içerisinde güvenli bir bölgeye nakledilmesine muhalefetin feryat etmesini akıl ve mantıkla izah etmek mümkün değildir. Eğer ecdadımızın türbesi orada herhangi bir saldırıya uğramış olsaydı ‘ki böyle bir tehlike her zaman mevcut’ Allah muhafaza belki de ülkemiz çok daha büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalacaktı. Türkiye böyle bir hamleyle Suriye politikasında elini güçlendirmiştir ve terör guruplarının şantajlarıyla karşı karşıya kalmayacaktır. Birileri Türkiyeyi bir oldu bittiyle savaşa sürükleyebilecek provakatif eylem alanı bulamayacaktır. Muhalefetin, ülkemizin milli meselelerinde bile bu milletin düşmanlarıyla ağız birliği yapmışcasına hükümetimize ve ordumuza saldırmasını ancak ve ancak tükenmişlik sendromuyla açıklayabiliriz. Bunu başka türlü izah etmek mümkün değildir. Kılıçdaroğlu ve Bahçelinin tükenmişlik sendromu içerisinde sağa sola saldırmalarının milletimizde hiçbir karşılığı yoktur. Milletimiz yapılan her şeyi apaçık görmektedir.’’ diye konuştu.