Samsunspor'a uygulanan ceza sonrasında Türkiye bu kararı tartışıyor. Özellikle Türkiye Futbol Federasyonu'nun ilkleri Samsunspor'a uygulama konusundaki ısrarı ve aceleciliği çeşitli platformlarda ses getirdi.

TRT'de Erdoğan Arıkan'ın yönetimindeki spor programında ise önemli bir konuya değinildi.

Geçtiğimiz hafta Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in ligin bitimine 7 hafta kala Adana Demirsporlu yöneticileri kabul etmesi sırasında ettiği sözler bugün Samsunspor'a verilen cezayla bir anlam daha kazandı.

Başkan Demirören o ziyaret sonrası şunları söyledi:

“Türkiye’deki tüm takımların derdi maddi sorun. Bu mali sorundan sağlıklı bir şekilde kurtulmak isteyen her kulübe federasyon olarak destek vereceğiz. Allah yardımcınız olsun, inşallah kampanyanız tutar. Adana Demirspor’da borçsuz harçsız bir hale gelir. İyi gidiyorsunuz. İnşallah şampiyon da olursunuz, Adana’dan bir takım da Süper Lig’e lazım” dedi.

Projenin diğer kulüplere de örnek olacağını ifade eden Yıldırım Demirören, Adana Demirspor Başkanı Selahattin Aydoğdu ve Yönetim Kurulu üyelerini bu çalışmalarından dolayı kutladı.

Adana Demirspor Başkanı Selahattin Aydoğdu da Başkan Demirören’e iyi dilekleri için teşekkür ederek “Projemize destek veren ve örnek gösteren Futbol Federasyonu Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören’e teşekkür ediyoruz. İnşallah sezon sonunda Adana Demirspor’u Süper Lige kazandıracağız” diye konuştu.