Afyonkarahisar’ın Bayat İlçesine bağlı Derbent Köyünde 5 yıl önce içme sularını üç kilometre uzaktan getiren köylüler, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun devreye girmesi ile hem içme suyuna kavuştular, hem de tarlalarını sulamaya başladılar.
İçme sularını kuyulardan temin eden Derbent Köyünde, DSİ’nin yaptığı sulama göletiyle şimdi tarlalar dahi suya kavuştu. Susuzluk yüzünden göç veren köyün muhtarı Recep Avcı, Bakan Eroğlu’nun girişimleriyle köyün hem içme hem da sulama suyu anlamında hiçbir eksiğinin kalmadığını söyleyerek şu ifadelere yer verdi:
“Derbent köyü denilince eskiden susuzluk akla gelirdi. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nun girişimleriyle bundan 3 yıl önce ilk olarak içme suyu problemimizin çözümü noktasında yerin 250 metre altından ihtiyacın üç katı kadar su çıkartıldı. Şimdi köylüler neredeyse memba kalitesinde bu suları evlerinde 24 saat kullanabiliyorlar. Bakan Eroğlu’nun köylünün içme suyu problemini halletmekle kalmadığını aynı zamanda tarım arazileri içinde sulama göleti yaptırdı. Bundan 15 yıl önce köyümüze sulama göleti yapılması için girişimlerde bulunulmuş. Ancak o dönemlerde bazı siyasi nedenlerden ötürü göletin yapılacağı alana çürük raporu verildi. Bakanımızın girişimleriyle tekrar zemin etüdü yapılarak, zeminin sağlam olduğunun tespit edilmesinin ardın gölet yapıldı ve önümüzdeki yaz sezonunda tarlalarımız sulanmaya başlanacak. Bir zamanlar içmeye su bulamayan köyümüz, şimdi tarlalarını dahi sular hale geldi” diye konuştu.