Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gaziantep İl Müdürlüğü, Koruma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yurtlarında kalan suç mağduru çocuklar, Şahinbey Belediyesi Yaşar Torun Gençlik Merkezi’nde aldıkları keman ve müzik eğitimiyle hayata yeniden tutundular.
Şahinbey Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün iş birliğiyle yürütülen “Bağımsız Orkestra” projesi kapsamında; daha önce suça karışan ve devlet tarafından koruma altına alınan 12-17 yaş arasındaki gençler, rehabilitasyon sürecinde Şahinbey Belediyesi bünyesinde bulunan Yaşar Torun Gençlik Merkezinde keman ve müzik eğitimi almaya başladı.
Eğitim almaya başladıktan sonra koro kurarak birçok özel programda sahne alan ve söyledikleri şarkılarla izleyenleri kendine hayran bırakan gençlerin mutluluğu yüzlerinden okundu.
“ESKİ HAYATIMLA ŞİMDİKİ ARASINDA DAĞLAR KADAR FARK VAR”
Yaşar Torun Gençlik Merkezinde yaklaşık 3 aydır keman ve müzik eğitimi aldığını ve bu sayede sosyal yaşama katılmaya başladığını söyleyen Yasin Özelma, “Ben Sivas’tan geldim daha önce kötü bir yaşamım vardı. Buradaki rehabilitasyon merkezine gönderildim ve hayatım değişti. Rehabilitasyon merkezine yerleştirildikten sonra, Şahinbey Belediyesi’nin Yaşar Torun Gençlik Merkezinde keman ve müzik eğitimi almaya başladım. Şu anda çok mutluyum eski hayatımla şimdiki arasında dağlar kadar fark var. Buradan öğrendiklerimizle, arkadaşlarımızla koro kurarak şarkı söyledik. Sosyal hayata girmeye başladık. Bize bu imkânı sunan başta Şahinbey Belediyesi’ne ve sosyal tesisteki öğretmenlerime teşekkür ediyorum” dedi.
“DAHA ÖNCE ÇEVREMDEKİLERE ZARAR VERİYORDUM”
Madde bağımlısı olduğu zamanda çevresine zarar verdiğini, rehabilitasyon sürecinde ise kötü alışkanlıklarından kurtulduğunu belirten Burak Karadiken ise Yaşar Torun Gençlik Merkezi’nde aldıkları eğitimin çok yararlı olduğunu söyledi. Rehabilitasyon için Niğde’den Gaziantep’e geldiğini aktaran Karadiken, “Burada gerçekten çok mutluyum. Daha önceden çevremdekilere zarar verebiliyordum. Şimdi kötü alışkanlıklardan kurtuldum. Buradaki arkadaşlarımızla normal insanlar gibi yaşamaya hayatı sevmeye başladık. Bu tesiste gördüğümüz müzik eğitiminden sonra insanların karşısına çıkarak konser verdik. Her şey daha güzel, katkısı bulunan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
TAHMAZOĞLU: “GENÇLERİMİZİN TOPLUMA KAZANDIRILMASI ADINA YAPILAN BU PROJEYİ ÖNEMSİYORUZ”
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, belediye olarak bu tür sosyal projeleri desteklediklerini belirtti. Eğitim alan gençlerin yeteneklerinin ortayaçıktığını ifade eden Başkan Tahmazoğlu şöyle konuştu: “Suça karışan ve madde bağımlısı olan 12-17 yaş arasındaki gençlerin yeniden sosyal yaşama, topluma karışması için Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü ile iş birliği yaparak Yaşar Torun Gençlik Merkezi’nde keman ve müzik eğitim almasını sağlıyoruz. Yaklaşık 1 ay gibi kısa bir sürede keman derslerinde büyük bir başarı sağlayan gençler kurdukları koro ile konserler verdi. Hem Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümünde hem meslek edindirme kurslarımızın mezuniyet töreninde sahne alan gençler izleyenlerden büyük alkış topladı. Gerçekten çok yetenekliler ve bu yeteneklerini aldıkları eğitimle ortaya çıkarma fırsatı buldular. Gençlerimizin topluma yeniden kazandırılması anlamında bu projeyi çok önemsiyorum. Rehabilitasyon çerçevesinde verilen eğitimlerimiz devam edecek.”
Rehabilitasyon çerçevesinde verilen eğitimlerin devam edeceği bildirildi.