Manisa Özel Şehzade Mehmet Fen Lisesi öğrencileri Hatice Şule Erkul ve Kerim Alp Güler, il genelinde düzenlenen matematik yarışmasında kendi sınıf kategorilerinde birinci olarak, okullarına büyük gurur yaşattı.
Manisalı hayırsever merhum işadamı Hasan Türek anısına Hasan Türek Anadolu Lisesi’nin geleneksel olarak organize ettiği Manisa ili geneli 10. ve 11. sınıflar matematik yarışmasının ödül töreni, yoğun katılımla yapıldı. Matematik yarışması, 10. ve 11. sınıf öğrencileri arasında iki aşamalı olarak yapıldı. İlk aşaması çoktan seçmeli sorular olup finale kalan ilk 10 öğrenci ikinci aşamada klasik sorulara tabi tutuldu. 10. sınıflarda birinciliği Özel Şehzade Mehmet Fen lisesi öğrencisi Hatice Şule Erkul ve 11.sınıflarda birinciliği yine Özel Şehzade Mehmet Koleji öğrencisi Kerim Alp Güler kazandı. Birinci olan öğrencilere dizüstü bilgisayar, öğretmenleri ise çeyrek altın ile ödüllendirildi. Öğrenci ve öğretmenler ödüllerini Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve merhum iş adamı Hasan Türek’in eşi Hikmet Türek’in elinden aldı.
Okul sıralamasında da birinciliği yine Özel Şehzade Mehmet Fen Lisesi kazandı. Yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Özel Şehzade Mehmet Fen lisesi Müdürü Giray Kara, TÜBİTAK ulusal bilim olimpiyatlarına hazırlanan öğrenciler için bu yarışmanın moral verdiğini, bu öğrencilerin ulusal bilim olimpiyatlarında da Manisa’yı en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını söyledi. Ayrıca Kara, bu yarışmanın düzenlenmesine katkıda bulunarak geleceğin bilim insanlarına destek veren Türek ailesine teşekkürlerini ifade etti.