Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından bu yıl 11.’si düzenlenen Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’nda Kenyalı atletler birinciliği elde etti.
Kültür Sanat Sokağı’ndan start alan maratonunda erkeklerde 1.02.12’lik derecesiyle Kenyalı Evans Kiplagat, kadınlarda ise 1.11.34’lük derecesiyle Purity Jebichi Changwony birinci oldu.
12 ülkeden bin 223 sporcunun katıldığı maratonun startını Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Kaymakamı Hasan Göç ve Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can verdi. Oldukça güzel bir havada başlayan ve 11 yıldır maratonu başlatan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, etkinliğin devam etmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, Şevket Can’a teşekkür etti.
KOCAMAZ: "TAM MARATON BAŞLATIYORUZ"
Başkan Kocamaz, sağlıklı ve başarılı bir maraton dileyerek, "İnşallah bundan sonra da Mersin’de tam maraton başlatıyoruz. Spor barış demek, kardeşlik demek ve saygı demektir. Sevgi ve barışı bu kentte yükseltmek için gayret ediyoruz. İnşallah bu maratonlar amacımıza ön ayak olur. Mersin’den başlayan bu barışın tüm ülkemize yayılmasını istiyoruz. Tüm sporculara başarılar diliyorum” dedi.
CAN: "SPORUN EN GÜZEL ÖRNEĞİ BURADA SERGİLENİYOR"
Başkan Can ise, ülkemizdeki en büyük yarı maratonlardan birini yaptıklarını vurgulayarak, "11 yıl önce Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Burhanettin Kocamaz tarafından başlatılan bu etkinliğimiz tüm güzelliği ile devam ediyor. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Sporun en güzel örneği bugün burada sergileniyor. Dili, dini ve ırkı ne olursa olsun bugün 12 ülkeden bin 223 sporcu barışça, kardeşçe mücadele veriyor. Spor etkinlikleri ile Tarsus’un adını duyurmaktan büyük bir onur duyuyoruz" şeklinde konuştu.
Tarsus Kaymakamı Hasan Göç de, atletlere başarılar diledi.
Maratonda, erkeklerde Kenya’lı Evans Kıplagat 1.02.12’lik derecesi ile birinci olurken, Evans Kipkoech Korir 1.02.15’lik dereceyle ikinci, Amos Kiprutu ise 1.03.02’lik derecesiyle üçüncü oldu.
Kadınlarda ise Kenya’lı Purity Jebichi Changwony 1.11.34’lük derece ile birinci olurken, vatandaşı Kipchumba Maurine Jelagat 1.15.14’lük dereceye ikinci, Türk sporcu Nilay Ersun ise 1.15.25’lik derecesiyle üçüncü oldu.
Halk koşusuna da çok sayıda vatandaş birinci olabilmek için kıyasıya mücadele ederken, minik sporcular ise maratona ayrı bir renk kattı.
Maratonda birinci olan sporcuya 3 bin Dolar, ikinciye bin 500 Dolar, üçüncüye 750 Dolar para ödülü ve madalya verildi.