İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada sürücüler için don uyarısı yapıldı. Akşam saatlerinde kar yağışının etkisini artırdığı belirtilen açıklamada, kar kalınlığının yer yer 20 cm ölçüldüğü ifade edildi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından kar çalışmalarına ilişkin yapılan açıklamada, “İstanbul bu akşam saatlerinde kuvvetli tipi şeklinde kar yağışın etkisi altına girdi. Kartal, Kadıköy, Ümraniye, Üsküdar, Pendik, Beykoz, Kurtköy, Çekmeköy, Tuzla, Şile bölgeleri yoğun kar yağışının etkisi altına girdi. Avrupa yakasında ise, Sarıyer, Bayrampaşa, Başakşehir, Silivri, Beylikdüzü, Fatih; Büyükçekmece, Şişli bölgelerinde yoğun kar yağıyor. Yağışın Perşembe öğle saatlerine kadar devam edeceği, bu gece saatlerinde ise hava sıcaklığının - 8 derece civarına kadar düşeceği tahmin ediliyor” denildi.
İstanbul genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiği belirtilen açıklamada, sürücüler gizli buzlanmaya karşı dikkatli araç kullanmaları konusunda uyarıldı. Açıklamada kar kalınlığının saat 21.00 itibari ile “Beykoz, Pendik, Silivri, Ömerli, Sancaktepe 20 cm, Çekmeköy , Sultanbeyli, Kartal,Ümraniye 15 cm, Dragos, Büyükçekmece, Çatalca, Arnavutköy 10 cm” olarak ölçüldüğü belirtildi.