Elazığ’da bir köyde maddi durumları iyi olmayan 3 çocuklu aile, yıllardır eğitim öğretime kapanan bir okulda yaşam mücadelesi veriyor. Elazığ Valiliği ve komşularının yardımıyla ayakta durmaya çalışan aile kendileri için köylerinde iki odalı bir ev yapılmasını istiyor.
Elazığ’ın merkezine bağlı Yemişli köyünde 3 çocuk annesi Pürize Yılmaz, uzun yıllar ilkokul olarak kullanılan atıl durumdaki Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait yerde yaşıyor. Okulla birleşik idari kısmı ev haline getiren anne Yılmaz, alacak verecek davası yüzünden karıştığı kavgadan dolayı 7,5 yıl ceza alan kocasının ceazevine girmesiyle ortada kaldı. Elazığ Valiliği tarafından yakacakları, gıda yardımı, çocuk parası ve komşuların yardımıyla ayakta duran aile kendilerine ait köyde 2 odalı bir ev yapılmasını istiyor.
Anne Yılmaz, "Burası okuldu, şimdi öğrenci olmadığı için boştaydı. Bende evimin olmadığını söyledim, sağ olsunlar verdiler 6-7 yıldır burada oturuyorum. Ama çıkarsalar sokakta kalırım" dedi.
KÖYDE 2 ODALI BİR EV İSTİYOR
Kendisinin köyden başka gidecek bir yeri olmadığını ifade eden anne Yılmaz, "Evim olmadığı için 3 çocuğumla burada oturuyorum. Kocam sigortasız olarak çalışıyordu. Alacağı vardı alamadı. Orada da kavga etmiş yaralama olayına karışmış ,7,5 yıl ceza aldı. 5 aydır cezaevinde yanımızda olmadığı için bakanımız yok. Komşuların ve valiliğin sosyal yardımlaşma vakfının verdikleri ile geçiniyoruz. Benim tek istediğimi hayırseverlerin kayınvalidemin arsasına 2 odalı bir yer yapsa yeter" dedi.
Eşinin cezaevinde olduğu için bağlanacak geçici maaşların 2 çocuğunun ihtiyaçlarını karşılayacağını da dile getiren anne Yılmaz, kayınvalidesine ait olan köydeki araziye 2 odalı bir ev yapılmasını istediğini maddi bir beklenti içerisinde olmadığını söyledi.