RİZE (AA) - Rize'de, madde bağımlılığına dikkati çekmek amacıyla "Pembe Aslında Siyahtır" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

 Halk Sağlığı Müdürlüğünce, İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyun, tiyatro severlerin büyük beğenisini topladı. Oyun, ortaokul, lise, üniversite öğrencileri ve yetişkinler için dört seans halinde sunuldu.

Yönetmenliğini Yaşar Aydınlıoğlu'nun yaptığı, Kasım Uçkan'ın yazdığı oyun, İstanbul Tiyatro Balans Tiyatro Grubu tarafından oynanan oyunda, zengin bir ailenin kızı ile fakir bir gencin uyuşturucu batağına sürüklenişi ve ailelerin sorumlulukları konu ediliyor.

Tiyatro Oyuncusu Gül Kahyaoğlu, yaptığı açıklamada, bağımlılığın ne kadar kötü bir illet olduğunu il il gezerek anlatmaya devam edeceklerini belirterek, "Çocuklarımızı bunlardan korumamız gerekiyor. Bunu yaparken çocuklarımızı spora, sanata ve tiyatroya yönlendirmeye çalışırsak çocuklarımızı bu bağımlılıklardan uzak duracaktır" dedi.

Ömür Akkan ise madde bağımlılığıyla ilgili oyunu 10 Kasım'dan beri oynadıklarını ifade ederek, "Yaklaşık 30-40 il gezdik. Lise, üniversite gençliğine ve ebeveynlere ulaşmaya çalışıyoruz. Bu bütün toplumu ilgilendiren bir konu. Aynı zamanda bu bir sosyal sorumluluk projesi" diye konuştu.

Oyunda kötü adam rolünü oynadığını anlatan Akkan, şunları söyledi:

"Oyunda uyuşturucu zehirini satan kişiyim ama maalesef ki çocuklarımızı herhalde dizilerden kaynaklanan bir şekilde kötü adamı sevme var. Belki biraz bunu kırmaya çalışıyoruz. Ulaşabildiğimiz her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Biz bir yada iki kişiyi kurtarabiliyorsak bu bizim için çok büyük bir kar olacaktır. Amacımız budur. Aylardır yollardayız. Yollarda olmaya devam edeceğiz."