Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Kent Konseyi yürütme kurulu, kadın meclisi, gençlik meclisi ve çocuk meclisi üyeleri ile buluştu.
Şehrin bütün kesimlerinin sorunlarını alabilmek için bu tür kurumsallaşan yapılara ihtiyaç olduğunu ifade eden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "İlk toplantıda sizlerle de paylaşmıştım. Tabi biz bir belediyeyiz, bir yerel kuruluşuz, ama bu belediyenin idaresinde yetkiyi kullanan seçilmiş başkan ve yönetimidir. Ama hep beraber bu şehirde yaşıyoruz. O nedenle şehrin bütün kesimlerinin sorunlarını alabilmek için de bu tür kurumsallaşan yapılara ihtiyacımız var. Ben ilk toplantımızda bu iradeyi o şekilde alarak icraatıma yansıtmak istiyorum demiştim. Bir tarafta malumunuz bu kurulum aşamamızda Büyükşehir, Ortahisar ve diğer ilçelerimizin yapılanması sürerken, diğer taraftan da bu iradeyi alabilmek adına hem çok kıymetli hanım efendiler, hem gençlerimiz, hem çocuklarımızın bu konsey bünyesinde çok gayretli çalışmaları ben bizzat müşahede ediyorum. Maşallah diyorum. Öncelikle Kadın Konseyimiz ve Gençlik Konseyimiz civa gibiler. Çocuklara da örnek oluyorlar bir yandan. Biz de olmaya çalışıyoruz. Biz ne kadar yapabilirsek, geri kalanı hem gençlere, hem de bu çocuklara bırakacağız. Öyle bakmak lazım" dedi.
Her kesimin fikrini saygıdeğer bulduğunu kaydeden Başkan Genç, "Bu şehri biz böyle devraldık. Bakın şimdi en önemli sorunumuz dönüştürmeye çalışıyoruz. 40-50 sene önce iyi imar edilememiş şehrimiz. Kötü bir yapılaşma olmuş. Şimdi dönüştürmeye çalışıyoruz. Öyle bırakalım ki; 50 sene sonra bu kardeşlerimiz yöneticiler olacaklar. Onlar da bu tür işlerle uğraşmasınlar. Başka şeyler üretsinler, başka şeylerle uğraşsınlar. O nedenle vazifemiz önemli. Sorumluluğumuz önemli. Ama örnek olmak gibi de bir sorumluluğumuz var. Kesinlikle herkesin fikrini saygıdeğer kabul edersek, inşallah biz de faydalı işler, faydalı hizmetler üretebiliriz diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Kent Konseyinin çalışmaları hakkında bilgi veren Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Ahmet Aslanoğlu da konuşmasında, "Tüm arkadaşlarımız gönüllü olarak vefakar bir şekilde mesai veriyorlar. Onun için ben hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Meclise sunduğumuz bir projemiz var. Ama elimizde 5 tane proje daha var. Onları da en kısa zamanda inşallah sunacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya büyük önem veriyoruz. Ortahisar Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç de bu çalışmaları önemsiyor. Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.