Soma Amatör Balıkçılık ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (SABADER) tarafından ilçe genelinde "Balık Tutma Yarışması" düzenlemeye hazırlanıyor.
SABADER Başkanı Ayhan Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri geçtiğimiz sezon planlanan ancak ilçede yaşanan facia nedeniyle bu hafta sonuna ertelenen Balık Tutma Yarışması’nın Cumartesi günü başlayacağını söyledi. Farklı bir organizasyon olduğunu söyleyen Başkan Ayhan Yıldız, tüm Soma halkını ve amatör balıkçıları yarışmaya davet etti. Başkan Yıldız, "Soma’da bir ilki gerçekleştiriyoruz. İki farklı kategoride düzenlenecek olan yarışmamız 13 Haziran Cumartesi günü saat 09.00’da başlayacak. Pazar günü de devam edecek olan yarışma 14 Haziran Pazar günü Saat 13.00’da sona erecek. Cumartesi ve Pazar günü Saat 10.00’da Soma Belediyesi önünden otobüs kaldırılacak. Cumartesi günü akşam yemeği verilecek olan organizasyonda Pazar günü de katılımcılara kahvaltı verilecek. Sevişler Barajı altı Kızılburun mevkiinde düzenlenecek olan organizasyonda yarışmacılar için farklı bölgelerde atış poligonları hazırlandı. Yarışmacılar bu poligonları kura ile seçecek. Ayrıca tutulan balıklar sportif balıkçılığın ilkesi olarak suya geri salınacak. Yarışmada 40 santimetre üzeri sazan, 90 santimetre üstü yayın ve gök kuşağı alabalığı değerlendirmeye alınacak. Her yarışmacı 3 iğneli bir olta kullanacak. İki kategoride yapılacak olan yarışmada dereceye giren yarışmacılara farklı hediyeler verilecek." dedi.
Başkan Yıldız, SABADER olarak sosyal ve kültürel etkinlikler için gerekli çalışmaların her zaman içinde yer almak istediklerini belirterek, ilçede düzenlenen bu yarışmaya tüm amatör balıkçıları ve Soma halkını davet etti