Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları (BASK) Çorum İl Temsilcisi Hayati Çam, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen’i ziyaret ederek basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladılar.
Ziyarette Bağımsız Büro Çalışanları Sendikası İl Temsilcisi Musa Topbaş ve Bağımsız Eğitim Sendikası İl Temsilcisi Yüksel Tavukcu da hazır bulundu.
BASK İl Temsilcisi Hayati Çam, bağımsızlık ve fikir özgürlüğünün toplumun her kesimine yayılmasında önemli rol oynayan ve objektif bakış açısıyla toplumun yeni kazanımlar elde etmesine aracı olan gazetecilik mesleği gibi onurlu bir mesleğin gelecekte çok daha iyi yerlerde olacağı inancında olduklarını söyledi.
Çorum’da yayın yapan gazete, radyo ve televizyonlarımızın beşer ve onar yıllık dönemlerde köklü yatırımlar yaparak bugünkü seviyesine geldiğini gördüklerini dile getirerek, “Öncelikle ilimiz, sonrasında ise bölgemiz ve ülkemiz adına örnek olacak bu davranışlar fikri kalkınmayı da doğrudan etkilemektedir. Bu vesile ile Çorum’da çalışan gazeteciler, basın çalışanları, habercilik noktasında birbirinden ayrılmayan bir kardeş olarak gördüğümüz televizyon ve radyo habercilerinin de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz." dedi.
Çam Çorum’da pekçok sivil toplum kuruluşu bulunduğunu ancak bunların bir çoğunun birbirinden ayrı hareket ettiğini belirterek şunları söyledi: "İlimizde bulunan sivil toplum kuruluşlarının şehrimizin zenginliği olduğunu düşünüyoruz. Ancak bu kuruluşlar birbirinden ayrı hareket ettikleri için ortak karar ve büyük atılımlar konusunda yetersiz kalıyorlar. Şehrin kazanımlarını artırmak için sivil toplum kuruluşlarının birbirlerini daha yakından tanımalarını ve projelerinde güç birliği yapmalarını temenni ediyoruz"
ÇORUM BASINI GELECEKTE DAHA İYİ YERLERDE OLACAKTIR.
Çorum Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Şevket Erzen de, Çorum’da uzun bir dönem kısıtlı imkanlar ile yaşamını sürdüren basın hayatının, basına gönül verenlerin özverisi ve kattığı değerler ile bugünkü parmakla gösterilir seviyelere geldiğini vurguladı.
Erzen, Çorum basınının gelecekte daha iyi yerlerde olacağına inandığını belirterek "Bugüne kadar pek çok değerli basın mensubunun katkılarıyla büyüyen Çorum basını, taşıdığı bayrağı dönem dönem genç nesillere bırakmaktadır. Bayrağı teslim alacak yeni nesiller, toplumun değerlerine önem vererek birlik içerisinde hareket ettiği sürece Çorum’a büyük katkılar sağlayacaklardır." İfadelerini kullandı.