Eser AYDIN / MUŞ, () - CUMHURİYET'ten bir yaş küçük olan 1924 doğumlu Muşlu Dursun Taşçı, ilerleyen yaşına rağmen oğluna ait marangoz atölyesinde çalışıyor.
Beş yıl önce 75 yıllık eşini kaybeden 9 çocuk, 65 torun sahibi Dursun Dede, çalışarak hayata bağlı kaldığını söyledi. 'İşleyen demir pas tutmaz' atasözünü hatırlatan Taşçı, baş ağrısı dışında ciddi bir rahatsızlık geçirmediğini belirtti. Bugüne kadar birçok işte çalıştığını vurgulayan Taşçı şöyle dedi:
"Aslında 94 yaşındayım. Ailem beni nüfusa geç yazdırmış. Fırıncılıktan, at arabacılığına kadar çeşitli işlerde çalıştım. Son 60 yıldır birlikte yaşadığım oğlumla marangoz atölyesini çalıştırıyorum. Uzun ve sağlıklı yaşamanın bana göre tek sırrı çalışmak, çalışmak ve yine çalışmak. Atalarımızın da dediği gibi işleyen demir ışıldar, yani pas tutmaz." 
ESNAFIN NEŞE KAYNAĞI
Dedesi Dursun Taşçı'nın marangoz atölyesinin bulunduğu sanayi semtinde esnafın neşe kaynağı olduğunu söyleyen İbrahim Taşçı da "Onun kadar kimse çalışamıyor. Dedem bir makine gibi. Ondan çok şey öğrendik. Başımızda olduğu için çok şanslıyız. Bizim ve sanayi esnafının adeta moral kaynağı. Kendisi tarihi bir hazine. Yaşadıkarı acıları ve yoklukları anlattıkça halimize şükrediyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI