Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında 193 engelli asker adayı için Esenler’de kına gecesi düzenlendi.
Esenler Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Engelliler Müdürlüğü (İSEM), engelli gençler için Esenler Dörtyol Meydanı’nda coşkulu bir kına gecesi düzenledi. Fiziksel veya zihinsel engelleri nedeniyle yaşıtları gibi askere gidemeyen engelli gençler, temsili olarak vatani görevlerini yerine getirmeleri için başlatılan 1 günlük askerlik uygulaması kapsamında bir araya geldi. Müzikler eşliğinde asker uğurlama töreni havasında gerçekleştirilen kına gecesinde engelli asker adayları doyasıya eğlendi. Törende İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü Mehteran Takımı da çaldığı marşlarla engelli arkadaşlarına destek oldu. Kına yakmak için meydanda toplanan engellilerin heyecanına aileleri de ortak oldu.
“YÜREKTE ENGEL OLMAZ, YÜREKLER ENGELSİZDİR”
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu yaptığı konuşmada, “Bizi millet olarak diğer milletlerden ayıran en temel özelliğimiz işte bu dur; biz çocuğumuzun engeline ya da engelsizliğine bakmadan vatanı için ne yapabilir sorusunu sorar, her birimiz kendi gücü nispetinde o vatanı uğruna yapabileceği neyi varsa en büyük gaye olarak görür onun için seferber oluruz. Var mıdır dünyada ben engelliyim diyerek kenara oturmayıp da engelli de olsam engelsiz olarak yüreğimdeki engelsizliği deklere etmek adına ben ülkem için asker olmak istiyorum diyen başka milletin çocukları var mıdır bilmiyorum. Şunu çok iyi biliyoruz ki insanın engeli bedenseldir. Oysa yürekte engel olmaz, yürekler engelsizdir ve engelsizlik de her bir yürekli insanın en temel vasfıdır” şeklinde konuştu.
“HERKESİN YAŞADIĞI O DUYGUYU BİZ DE YAŞIYORUZ”
Engelli gençlerin birbirinden renkli gösterilerine sahne olan kına gecesinde 193 engelli ailesi, evlatlarını askere göndere gönderecek olmanın mutluluğunu yaşadı.
Engelli oğlunu bir günlük askere gönderecek olan Nilgün Orhan, “Çok mutluyuz herkesin yaşadığı o duyguyu biz de yaşıyoruz. Düzenleyenlere teşekkür ediyoruz. Bizim engelimiz yok, engelliler kadar yüreği büyük bizlerin” diye konuştu.
Yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen törende asker türküleri eşliğinde engelli asker adaylarına kınalar yakıldı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da asker adaylarına kına yaktı. Avrupa yakasındaki toplam 193 engelli asker, 11 Mayıs’ta Hasdal Kışlası’nda temsili olarak bir günlük askerlik yapacak.