Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezleri Genel Müdürlüğü’nün Mersin’in Silifke ilçesinde düzenlediği “Kış kampı”na 51 ülkeden gençler katıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezleri Genel Müdürü Sinan Aksu, Genel Müdür Yardımcısı Emre Kaçar, İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, Gençlik Kampı Şube Müdürü Mehmet Ali Avcı ve 23 Nisan Eğitim Kamp Müdürü Kamil Acar kampı ziyaret ederek gençlerle yakından ilgilendi.
51 ülkeden gelen gençler gün içerisinde denize girip, futbol, basketbol ve voleybol oynarken aynı zamanda Trekking yürüyüşüne katıldı.
Gençlerle bir arada bulunmaktan son derece mutlu olduklarını belirten Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezleri Genel Müdürü Sinan Aksu, “Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz kış kampları kapsamında özellikle yurt dışından gelen ve ülkemizde misafir olarak eğitim gören öğrencilerimize bu imkanı sunduk. Bu kampımızda 51 ülkenin gençleri bir araya geldi. İçlerinde Türk gençlerimiz de var. Hep birlikte kaynaşıp ülkemizin eğitim programının ilk döneminde hem tatil yapıp nem hızlandırılmış bir spor aktiviteleri ile dolu bir kamp programını uygulamak için bugün gençlik kampınızda bulunuyoruz. Bizler de buraya gelerek gençlerimizin kamp faaliyetlerini yerinde görmek birebir iletişim kurmak için buradayız. Gençlerimizden olumlu düşünceler aldık. Gençlerimiz kampımızdan memnular. Bir arada olmaktan memnun ve mutlular. Ülkemizde bulunup eğitime devam etmek istiyorlar. Bunlar bizim için kazançtır. Gençlik ve spor camiası adına gençlerimize sahip çıkmak onlarla bir arada bulanmak ve onları başarılı yarınlara hazırlamak için çalışıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Bu misafirliğimizi de ülkemiz adına yapıyoruz” dedi.
Kampta Türk ve yabancı gençlerin kaynaştığını belirten Sinan Aksu, “Kampımıza İstanbul Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Lisesi 136 kişi, Kırklareli İmam Hatip Lisesi 19 kişi, Balıkesir Anadolu İmam Hatip Lisesi 10 kişi, Bursa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 15 kişi, Kastamonu Anadolu İmam Hatip Lisesi 15 kişi, Kayseri İmam Hatip Lisesi 51 kişi, Zonguldak Karadeniz Ereğli Anadolu İmam Hatip Lisesi 19 kişi, Konya İmam Hatip Lisesi 59 kişi, Bartın Anadolu İmam Hatip Lisesi 13 kişi, Ankara Medine İmam Hatip Lisesi 42 kişi ve Çeşme Ulusoy Öğrenci Yurdundan 16 kişi Toplam 51 Ülkeden 341 öğrenci, Afganistan 4, Arnavutluk 8, Azerbaycan 2, Bangladeş 5, Benin 9, Burkina Faso 6, Çad 1, Cezayir 2, Endonezya 5, Etiyopya 1, Fas 2, Fildişi 8, Gambiya 1, Gana 5, Gine Konakri 4, Hindistan 3, Irak 2, K.K.T.C 4, Kamerun 4, Karadağ 2, Kazakistan 4, Kenya 1, Kırgızistan 7, Kongo 2, Kosova 3, Liberya 3, Madagaskar 4, Makedonya 2, Malavi 2, Mali 5, Moğolistan 1, Mozambik 2, Myanmar 1, Nijer 8, Nijerya 3, Pakistan 7, Raunda 1, Rusya 4, Senegal 13, Sırbistan 1, Sierra 1. Eone 4, Somali 137, Srilanka 3, Sudan 2, Tanzanya 5, Tayland 13, Togo 6, Türkiye 4, Uganda 7, Ürdün 4 ve Yemen’den 4 kişi katıldı” dedi.