Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türk Polis Teşkilatının 170. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şahin, mesajında, Türk Polis Teşkilatının, 170 yıllık tecrübe ve birikimiyle aziz milletimizin barış, huzur ve emniyet içinde yaşamasının en büyük güvencelerinden biri olduğunu belirtti.
Emniyet teşkilatının her bir mensubunun temel hak ve hürriyetlere, özel hayatın gizliliği prensibine bağlı kalarak, demokrasinin, hukuk devleti ilkesinin dışına çıkmadan, yüksek bir şuur ve sorumluluk vazifesini yerine getirmeyi sürdüreceklerini ifade eden Şahin, mesajında şunları söyledi.
“10 Nisan Polis Günü, aziz milletimizin huzur ve güvenliğinin teminatı olarak gördüğümüz Türk polisine minnettarlığımızın ifadesi olan bir şükran günüdür. Türk polisi, gösterdiği olağanüstü gayretlerle yaptığı hizmetler sonucunda, milletinin gönlünde taht kurmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşamaktadır. Gerek milletvekilliğim gerekse bakanlığım döneminde Polis Teşkilatı’nın değerli üyeleriyle sürekli yakın çalışma imkânı buldum ve özverili çabalarının yakın şahidi oldum. Polisimiz huzurun ve güvenliğin teminatıdır.”
Şehit olmuş emniyet mensuplarını rahmet ve minnetle anan Şahin, görevlerini büyük özveri ile yapan tüm polislerimizi kutlayarak, sağlık ve esenlik diledi.