Aydın’ın Köşk İlçesi’nde açtığı jeotermal kuyusundan özel olarak çektirdiği deşarj hattı ile Köşk Çayını ve Menederes Nehri’ni kirleten Mege Enerji Firması’nın Sahibi MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat, oluşturduğu kirliliğin ardından, yaptığı açıklama ile çevrenin önemine değindi. Çiftçiler ve Çevreciler MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat’tan özür beklerken oluşturduğu kirlilikle ilgili açıklama yapmak yerine suçu devlet kurumlarına ve Aydın İl Çevre Müdürlüğü’ne atan MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat, “Aydın’daki işletmeler devlet tarafından sıkıca denetlenmektedir” diyerek Köşk Çayına özel olarak döşettiği deşarj hattının bulunduğu işletmeden yetkililerin haberdar olduğunu ima etti.
“HERKES HER ŞEYDEN ÖNCE ENERJİNİN ÖNEMİNİ FARK ETMELİ”
Açıklamasında kendi firmasının neden olduğu kirlilikten ve Köşk çiftçilerinin tepkisinden hiç söz etmeyen ancak, enerjinin çok önemli olduğuna değinen MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat, “Her şeyden önce herkes enerjinin ne kadar önemli olduğunun farkına varmalı. Çünkü enerji demek hayat demektir. Günümüzde, sürdürülebilir kalkınmada enerji ve enerji kaynaklarının çeşitliliği önemlidir. Petrol ve doğal gazda son yıllarda yaşanan küresel kriz, insanoğlunu farklı enerji kaynaklarının araştırılmasına ve kullanımına yöneltmektedir. İnsanlığın yüzlerce yıldır tarım, sağlık gibi alanlarda kullandığı jeotermal kaynaklar günümüzde ısıtma, elektrik üretimi ve sanayide de kullanılmaya başlanmıştır. Jeotermal enerji, sürdürülebilir ve dışa bağımlılığı azaltan bir enerji kaynağıdır. jeotermal enerjinin elektrik üretimi yanında doğrudan kullanımı sayesinde ekonomik ve çevrenin korunması açısından da yararlı olduğunu göstermektedir” ifadelerine yer verdi.
Jeotermal enerjinin yerli ve yenilenebilir bir enerji türü olduğunun dikkatlerden kaçmaması gerektiğini belirten ve Aynı zamanda Uluslararası Jeotermal Enerji Birliği’nin de başkanı olan MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat, “Jeotermal enerji doğru kullanılırsa, iyi kullanılırsa hem insan hem çevre sağlığı açısından hiçbir zararı yok” dedi ancak kendi firması tarafından açılan kuyudan niçin çevreye asitli ve borlu olduğu iddia edilen suları saldığına değinmedi.