Balıkesir’de 10 yıldır yürüyemeyen 62 yaşındaki Hasan Doğan’a Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz yardım eli uzattı. Kendisine akülü tekerlekli sandalye hediye edilen Hasan Dede’nin ilk işi koltuk değneklerini fırlatmak oldu.
Karesi Belediyesi, ’Engelleri Birlikte Aşıyoruz’ sloganıyla bir sosyal belediyecilik örneğine daha imza attı. Gıdadan giyime, doğalgazdan sağlığa kadar Karesililerin yardımına koşan belediye, bu kez 10 yıldır yürüyemeyen Hasan Doğan’ın (62) eli ayağı oldu.
Akülü tekerlekli sandalyesini Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’dan alan Hasan Doğan, koltuk değneklerini fırlatarak ’yaşasın özgürlük’ diye haykırdı. Başkan Yılmaz, belediye seçim çalışmaları için daha gittiği Karesi Ovacık Mahallesi’nde kendisinden akülü tekerlekli sandalye isteyen Hasan Doğan’a verdiği sözü yerine getirmiş oldu. Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu ve Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zeki Uslu’nun da katıldığı törende, akülü tekerlekli sandalyenin kurulumu yapıldı ve Hasan Doğan’a kullanımı öğretildi. Tekerlekli sandalyeyi kullanmanın sevincini yaşayan Doğan, koltuk değneklerini fırlatarak "Yaşasın özgürlük" diye haykırdı.
"YARDIM ÇAĞRIMI BAŞKAN YILMAZ DUYDU"
Başkan Yılmaz, yaklaşık 10 yıldır kemik erimesi nedeniyle ayaklarından rahatsız olan ve koltuk değneğiyle yürümeye çalışan Hasan Doğan’ı Ovacık Mahallesi’nde ziyaret etti. Yılmaz’ın sokağa tekerlekli sandalyeyle girdiğini görünce gözyaşlarına hakim olamadığını belirten Hasan Doğan, yıllardır yürüyemediğini ve koltuk değnekleriyle hayatın çok zor olduğu söyledi. Yıllarca Ovacık’ta çiftçilik yaptığını ve yalnız başına emekli maaşıyla geçindiğini belirten Doğan, akülü tekerlekli sandalye için çalmadık kapı bırakmadığını ve kendisinin yardım çağrısına Başkan Yücel Yılmaz’ın yetiştiğini söyledi.
Yeni Türkiye’de engelli vatandaşların daha rahat ve kaliteli bir yaşam sürmesi için çalıştıklarını belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise engelli vatandaşlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyledi. ’İnsanın olduğu yerde hizmette olmalı’ sloganı ile hareket ettiklerini vurgulayan Başkan Yılmaz, "Geleceğin güçlü Karesi’si ile ilgili önemli hedeflerimiz var. Biz bütün sorunların sadece maddi anlamda çözülerek insanların mutlu olacağına inanmıyoruz. Biz öncelikle insanlarımızın manevi ve duygusal ihtiyaçlarını önemsiyoruz" dedi.