Konya’da dün akşam etkisini artıran yoğun kar yağışı nedeniyle üniversitelerde eğitime bir gün ara verildi.
Mevsim normallerinin altında seyredecek düşük sıcaklık, kuvvetli poyraz fırtınası ve akşam saatlerinden itibaren görülecek buzlanma ve don olayı nedeniyle Konya’daki bütün üniversitelerde eğitime 1 gün ara verdiğini açıklandı.
Selçuk Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “Olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 Ocak 2015 Salı günü Üniversitemiz Karapınar ve Silifke Taşucunda bulunan birimlerimiz dışındaki tüm birimlerimizde eğitim - öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. 6 Ocak 2015 tarihindeki final sınavları ileri bir tarihte yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize duyurulur. Akademik ve idari personelimiz görevleri başında olacaklardır” denildi.
Necmettin Erbakan Üniversitesi ise, “Konya ilinde yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle Üniversitemiz Merkez ve Seydişehir yerleşkesinde 06 Ocak 2015 Salı günü eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Ereğli Fakülte ve Meslek Yüksek Okulunda Eğitim-Öğretim devam edecektir” duyurusu yapıldı.
KTO Karatay Üniversitesi ve Mevlana Üniversitesi de, yoğun kar yağışı nedeni ile üniversitenin rektörlük tarafından 1 günlük tatil edildiği duyuruldu.