Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Havacılık Topluluğu tarafından her eğitim öğretim yılının ilk haftalarında gerçekleşen Yamaç Paraşütü Başlangıç Kursu tamamlandı.
Havacılık Topluluğu Başkanı Can Alp Alaçam, 4 gün süren ve günde 2 defa gerçekleşen yamaç paraşütü teorik eğitimlerinin ardından, yamaç paraşütü ile pratik eğitimlere başlayacak yeni pilot adayları yapılan teorik sınav ile belirlendiğini söyledi. Alaçam, bir süre yer çalışmaları olarak adlandırılan pratik eğitimlerin ardından 40 metrelik alçak irtifa tepelerinden uçuş gerçekleştirecek pilot adayları, belirli bir uçuş sortisini tamamladıktan sonra orta irtifa faaliyetlerinin gerçekleştirildiği, Kahramanmaraş’a bağlı Narlı’da tek başlarına eğitmenler kontrolünde uçmaya başlayacaklarını ve pilotluğa ilk adımı atacaklarını ifade etti.
Alaçam, “Aktif olduğumuz geçmiş yıllara oranla en fazla katılımın yaşandığı bu dönemin kursunun ardından sınavda başarılı olan arkadaşlarımızı pratik eğitimlerde yetiştirmek için aramıza aldık. Aynı oranda bu sene pratik eğitimlerde eğitilecek pilot adayları neredeyse geçtiğimiz senelerin iki katı düzeyde. Elimizden geldiği ölçüde bu sene de aramıza yeni arkadaşlarımızı dahil ettik ancak pratik eğitimlerde ve uçuşlarda kullandığımız malzemelerin sayısı ve eğitmen kadromuz dahilinde Havacılık Topluluğu olarak bir limitimiz var. Her sene olduğu gibi önümüzdeki senelerde de eğitmen ve malzeme sayısına bağlı olarak bu limiti yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.
“Sınavı kazanan kişileri tebrik ederek GAÜN Havacılık ailesine hoş geldiniz” diyen Alaçam, “Sınavda yeterli başarıyı gösteremeyen arkadaşlarımıza da katılımları için teşekkür ediyorum. Model uçak kurslarımıza katılabilir, uçuş aktivitelerimize araçlarda uygun yer olması dahilinde katılabilirler. Verdikleri desteklerden dolayı başta Rektörümüz Prof. Dr. Yavuz Coşkun’a ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na tüm GAÜN Havacılık ailesi olarak teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.